România expulzează un diplomat rus. Reacția venită din partea Moscovei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
România expulzează un diplomat rus. Reacția venită din partea Moscovei
România expulzează un diplomat rus. Reacția venită din partea Moscovei

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat al Rusiei.

Conform sursei citate, este vorba despre Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Motivul acestei decizii, potrivit MAE, este faptul că „activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

„Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin”, se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Reacția Rusiei

 

Moscova consideră decizia Bucureştiului de a expulza un diplomat rus drept „neprietenoasă” şi îşi rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”, a declarat, luni pentru TASS, ambasadorul rus în România Valery Kuzmin.

„Această decizie este, fără îndoială neprietenoasă şi nu îmbunătăţeşte relaţiile internaţionale dintre Rusia şi România”, a susţinut ambasadorul rus, potrivit Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel