România cere Ungariei culoare pentru autocare și microbuze, deschise non-stop

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela s-a întâlnit miercuri cu omologul său ungar, Sándor Pinter, la Budapesta. Cei doi și-au propus să identifice cele mai bune soluții, în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei comune. Tot în cadrul acestei întâlniri, Marcel Vela a a propus și realizarea unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare care să fie deschis 24 din 24 de ore.

Weekend-ul trecut, la granița cu Ungaria, fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare și 8.113 pe cel de ieșire din România, cu 9184 de mijloace de transport.

Discuțiile de miercuri dintre ministrul de Interne român și ministrul de Interne ungar au avut în prim-plan probleme specifice celor două ministere și o colaborare în viitor, potrivit unui comunicat de presă trimis de MAI.

De asemenea, s-a analizat posibilitatea deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei la granița dintre Romania și Ungaria, care acum sunt operate conform restricțiilor generate de epidemia din cele două state.

În acest context, va fi permisă fluidizarea traficului rutier, încât să se micșoreze timpii de așteptare înregistrați din cauza intervalelor orare stabilite de către autoritățile ungare pentru tranzitarea teritoriului național.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel