România, printre cele mai fericite țări din lume. A devansat Spania, Italia sau Polonia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii) a publicat clasamentul fericirii realizat în fiecare an. România a ajuns pe poziția 28.

„Anul acesta se marchează a zecea aniversare a World Happiness Report, invitându-ne astfel să privim înapoi și înainte, menținând raportarea noastră a bunăstării actuale și lărgindu-ne analiza a efectelor de amploare ale COVID-19. Prima noastră secțiunea prezintă clasamentul și modelarea noastră obișnuită a fericirii naționale bazată pe acoperirea datelor din 2019 până în 2021”, scriu cei de la World Happiness Report. 

2. România, p... (romania--printre-cele-mai-fericite-tari-din-lume--a-devansat-spania--italia-sau-polonia-2-1.jpg)

Finlanda rămâne în continuare cea mai fericită țară, urmată imediat de Danemarca, locul 2, și Islanda, locul 3. România a urcat 18 de locuri în clasament, ocupând locul 28. Mai puțin fericite decât țara noastră sunt Spania (locul 29), Italia (locul 31), Croația (locul 47), Polonia (locul 48) sau Ungaria (locul 51). Spre sfârșitul clasamentului este Turcia (locul 121).

Pe ultimele locuri se află Zimbabwe (locul 144), Liban (locul 145) și Afganistan (locul 146).

„Clasamentul fericirii se bazează pe evaluările proprii ale indivizilor asupra vieții lor, cum ar fi dezvăluite prin răspunsurile lor la elementul unic: întrebare de evaluare a vieții la scara Cantril”, mai adaugă World Happiness Report. 

Studiul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje Gallup în care oamenii sunt întrebaţi care este nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate pentru evaluare sunt incluse Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general.

Printre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54, în timp ce Rusia scade în clasament, ajungând pe locul 80, în raportul din acest an, finalizat înaintea izbucnirii războiului din Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel