Români jefuiți în Italia: Au rămas fără banii pe care îi agonisiseră pentru a-și cumpăra o mașină, în timp ce erau la un botez

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Furturi repetate în Loria, trei apartamente sparte într-o oră. Tâlharii au lăsat fără banii agonisiți cu greu de o familie de români, care i-a păstrat pentru a-și cumpăra o mașină. 

Cu cei 10.000 de euro în numerar, românii au vrut să-și cumpere o mașină de ocazie. Dar după raidul de vineri seară, a rămas doar plicul de hârtie în care se aflau. Banii au dispărut împreună cu toate bijuteriile familiei.

Lovitură mare vineri seara la o reședință din Bessica di Loria: trei apartamente au fost vizitate într-o oră, între orele 19 și 20, de o bandă de hoți. În două cazuri, hoții au scăpat cu o pradă în valoare de zeci de mii de euro, în timp ce în al treilea caz s-au limitat la a cotrobăi prin dulapuri și sertare, furând bijuterii de lux.

Hoții au vizat o clădire cu 14 apartamente din Via Cantoni. Cel mai mare preț a fost plătit de o familie de români de la etajul 1, căreia i-au fost furați banii puși deoparte pentru achiziționarea unei mașini, precum și aurul. Hoții s-au cățărat exploatând țevile exterioare, după cum reiese din urmele lăsate pe pereți, și au trecut la acțiune profitând de absența proprietarilor. Soțul și soția erau la un botez, iar copiii erau cu prietenii. Ei au fost primii care s-au întors acasă în jurul orei 23.00 și au observat raidul. Nimic nu a fost salvat. Dulapuri, sertare, mobilă: hoții au răscolit totul, mutând chiar și tablouri în căutarea unor seifuri de perete.

Români jefuiți în Italia: Au rămas fără banii pe care îi agonisiseră pentru a-și cumpăra o mașină, în timp ce erau la un botez

 

Același scenariu în alte două unități rezidențiale. Dintr-un apartament de la parter, locuit tot de români, au scos aur. Din nou, o captură de cinci cifre. Cu toate acestea, a mers mai bine pentru un al treilea chiriaș, al cărui apartament a fost complet răvășit de bandă, dar nu a fost furat nimic. "Aveam doar câteva inele, dar nu le-au observat. Mi-au lăsat bijuteriile, precum și telefonul mobil și tableta, care erau încărcate", spune Michaela C., una dintre victime.

Au pătruns pe fereastră, folosind tehnica clasică de străpungere: mai întâi au făcut o gaură în rama ferestrei, apoi au reușit să deschidă geamul prin acea deschidere. Fără să se lase descurajat de prezența câinelui, care a lătrat furios timp de un sfert de oră, în zadar. "Mi-am dat seama de furt la ora 20.00, când am ajuns acasă. Și a fost groaznic", adaugă Michaela, care, ca și ceilalți doi proprietari de apartamente, s-a adresat carabinierilor. Elemente utile pentru identificarea infractorilor ar putea proveni de la camerele de luat vederi instalate în zonă. Raiduri similare au avut loc în aceeași seară în Castion di Loria, iar în zilele precedente, hoții au lovit și în Riese și Castelfranco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel