Români cu Covid din secția ATI a unui spital, intubați chiar și când nu e nevoie, legați și sedați. Dezvăluiri cutremurătoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: colaj capturi Turnul Sfatului
Sursa foto: colaj capturi Turnul Sfatului

Pacienți COVID-19 rămași fără aer, sedați și legați de pat.  Sunt dezvăluirile halucinante făcute de un medic din Sibiu. Acesta susține că oamenii sunt lăsati pur și simplu să moară asfixiați. Doctorul spune că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI.

Medicul a povestit, sub anonimat, pentru Turnul Sfatului, cum toți pacienții care ajung la Terapie Intensivă, la Spitalul Jedețean Sibiu. Una din cele mai grave probleme semnalate de S. este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Se face asta pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie. 

„Am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă” - așa își începe medicul mărturisirea.

 

Pacienții sunt legați de mâini și de picioare

 

Mai mult, el povesteşte îngrozit cum pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira. 

„Din cauza CPAP-ului (presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii n.r.), inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală”, susţine medicul.

 

„Tu nu intri în ATI să mori”

 

Acesta mărturiseşte că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI. Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați. 

„Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar îmi crește pulsul și tensiunea, brusc. Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei”, a mai povestit medicul, potrivit Turnul Sfatului.
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel