Români, transportați ilegal cu un microbuz din Anglia în România, blocați în Germania

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român, în vârstă de 39 de ani, a încălcat mai multe reglementări când poliția l-a oprit și l-a verificat pe A6 lângă Ansbach, Germania, luni dimineață. Era în drum spre România pentru a transporta acasă nouă dintre compatrioții săi care lucraseră anterior în Marea Britanie și Irlanda.

Din cauza mutației coronavirusului britanic extrem de contagioasă, intrarea sau tranzitul în Germania din Marea Britanie este interzis. La inspectarea documentelor de transport pentru toți bărbații, oficialii au găsit refuzuri de intrare emise de autorități în Franța duminica trecută, deoarece est-europenii nu aveau motive întemeiate să intre în țara vecină.

Întrucât Marea Britanie este în prezent una dintre zonele cu risc ridicat în ceea ce privește virusul Covid-19, de la sfârșitul lunii ianuarie a existat o interdicție generală de transport de la care românii nu au putut face excepție. Modul în care au ajuns de pe insulă pe continent este în prezent obiectul unor investigații ale poliției.

 

Șoferul român nu avea autorizațiile necesare pentru transport

 

În plus, șoferul român nu avea autorizațiile necesare pentru transportul comercial al celor nouă conaționali.

Pe lângă amenda pentru încălcarea Legii transportului de pasageri, șoferului român i se va da și o sancțiune suplimentară pentru încălcarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor.

Întrucât șoferul român nu are reședința permanentă în Germania, a trebuit să depună 1000 de euro ca garanție.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy