Românca Rodica Radian-Gordon, prima femeie ambasador al Israelului în Spania. PREMIERĂ ISTORICĂ

Românca Rodica Radian-Gordon, fost ambasador israelian în România până în 2007, va deveni prima femeie ambasador al Israelului în Spania.

Rodica Radian-Gordon, de origine română, a fost numită ambasador al Israelului în Spania. Este o premieră ca Israelul să numească o femie într-o funcție diplomatică de conducere. Ea a mai condus misiuni diplomatice în România sau Mexic.

Săptămâna viitoare,  Rodica Radian-Gordon, născută la București în 1957, va prelua conducerea misiunii diplomatice, notează ABC.

Actualmente, Rodica Radian-Gordon este director general adjunct al Ministerului de Externe israelian pentru afaceri europene.

De când relațiile diplomatice dintre Spania și Israel s-au reluat, la 17 ianuarie 1986, nicio femeie nu a deținut funcția de ambasador israelian la Madrid.

Dintr-o familie de origine română, a emigrat la Tel Aviv în 1963, cu patru ani înainte de venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu. Este căsătorită și are trei copii.

A studiat Biologia la Universitatea ebraică din Ierusalim. Are un master în biochimie. În 1987 a obținut doctoratul în acest domeniu. Din 1991 până în 1993 a participat la Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

În 1993 a devenit secretar secund al ambasadei de la Varșovia, iar din 1996 până în 1999 a fost prim secretar al misiunii israeliene în Uniunea Europeană la Bruxelles. Ea a devenit ambasador israelian în România din 2003 până în 2007. A mai fost și ambasador în Mexic. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy