Româncă, la un pas să fie amendată în Roma, pentru că a făcut curăţenie în faţa blocului

Roma, sufocată de gunoaie
Roma, sufocată de gunoaie

O româncă în vârstă de 34 de ani riscă să fie amendată, după ce a făcut curăţenie în faţa blocului unui bătrân pe care îl îngrijeşte într-o suburbie a  Romei.

Gabriela, o româncă angajată ca îngrijitoare a unui bătrân italian în vârstă de 74 de ani, a intrat în atenţia autorităţilor din capitala Italiei, după ce a strâns gunoaiele de pe stradă şi chiar a spălat trotuarul.

Potrivit jurnaliştilor Corriere della Sera, românca lucrează ca îngrijitoare în Italia încă de la vârsta de 18 ani.

Marţi, 2 iulie 2019, românca se afla în casa bătrânului de care are grijă, în zona Conca d'Oro din Roma.

Sătulă de mirosul insuportabil şi de gunoaiele care nu sunt ridicate de pe stradă, românca a decis că este cazul să se implice.

Drept urmare, Gabriela şi-a pus mănuşi şi mască şi s-a pus pe treabă. A strâns gunoaiele din faţa blocului şi chiar a spălat trotuarul cu un furtun cu apă, fapt ce i-ar putea aduce româncei chiar și o plângere pentru că a udat o stradă publică, potrivit Corriere della Sera.

Potrivit AMA, principala companie de salubrizare a Romei, în Roma se colectează zilnic 4600 de tone de deşeuri, dintre care 2600 sunt gunoaie amestecate, iar dintre acestea, 300 de tone rămân în stradă, pentru că firmele care ar trebui să asigure eliminarea lor nu au capacitatea necesară pentru a le ridica.

Criza deșeurilor din Roma a atins  niveluri alarmante, atât de mult încât Alberto Villani, președintele societății pediatrice italiene, a recunoscut că "există un pericol pentru sănătate".

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25