Românca însărcinată, blocată în maşină, în inundaţie. A sunat după ajutor în timp ce apa intra în autoturism

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: ISU Arad / Facebook
sursa foto: ISU Arad / Facebook

Un autoturism în care se afla o femeie însărcinată a rămas blocat pe o stradă din municipiul Arad, în urma unei ploi torenţiale, pompierii intervenind pentru a ajuta femeia şi pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în urma unei ploi abundente care a căzut luni seară, s-a intervenit în trei zone din municipiu.

"În urma unui apel la 112, un echipaj format din cinci salvatori, o autospecială şi o motopompă remorcabilă a intervenit în zona pasajului din cartierul Micălaca pentru salvarea unei persoane blocate într-un autoturism şi pentru evacuarea apei din pasaj. La sosirea pompierilor, în interiorul autoturismului de teren a fost găsită o femeie însărcinată, fără alte probleme medicale. Celelalte două intervenţii au fost pentru evacuarea apei din subsoluri inundate", au precizat reprezentanţii ISU.

Pasajul inundat, care trece pe sub o cale ferată, este afectat la fiecare ploaie torenţială, în ultimii ani, din cauză că se află sub nivelul terenului din zonă, iar şuvoaiele ajung în acesta.

Poliţia Locală Arad a mobilizat şi de această dată echipaje în zona pasajului, pentru a-i avertiza pe şoferi să nu treacă, pentru că există riscul să rămână blocaţi cu autoturismele.

"Doi şoferi au ignorat avertismentele agenţilor şi au forţat traversarea pasajului de pe strada Voinicilor. Cum era de aşteptat, aceştia nu au mai putut înainta, rămânând blocaţi până la venirea echipajelor ISU Arad şi ale Companiei de Apă care început să evacueze apa acumulată în urma precipitaţiilor abundente", precizează Poliţia Locală.

Compania de Apă Arad anunţă, de asemenea, că "din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în timp scurt, canalizarea a făcut cu greu faţă în mai multe zone din oraş".

Luni seară, Aradul a fost sub avertizare cod portocaliu de vijelii, intensificări ale vântului şi averse, ce au cumulat 35-45 l/mp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel