Român, trimis la închisoare, în Italia, după zece ani de la o încăierare violentă "din cauza unei blonde"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Român fără adăpost, înjunghiat la gară în Florența, Italia. Arma este de negăsit / Foto ILUSTRATIV
Român fără adăpost, înjunghiat la gară în Florența, Italia. Arma este de negăsit / Foto ILUSTRATIV

O ceartă violentă pentru o blondă” se încheie cu o arestare, zece ani mai târziu. Protagonistul disputei, un român, a fost oprit în zona de servicii din Duino Aurisina și apoi condus direct la închisoare, unde are de ispășit aproape doi ani.

O bătaie violentă a izbucnit din cauza unei "blonde". Episodul, care a avut loc la Roma în urmă cu zece ani, s-a încheiat în aceste zile în zona de serviciu Duino Aurisina, unde protagonistul încăierării, condamnat la un an, 11 luni și 28 de zile pentru jaf calificat, a întâlnit în drumul său o patrulă a postului de carabinieri din Basovizza.

Bărbatul, un român în vârstă de 33 de ani, la refuzul de a primi mai multe beri într-un bar, a atacat un grup de persoane cu cioburile unei sticle de sticlă, obligându-le să le dea banii pe care îi aveau asupra lor, după care s-a deplasat la un alt bar. A fost depusă o plângere, dar între timp s-a ascuns.

După un timp, a fost descoperit de militari în timpul unui popas în călătoria sa, care acum se va opri pentru mult timp. El a fost, de fapt, dus la închisoarea Coroneo, unde își va ispăși pedeapsa, potrivit ilfriuli.it.

 

Citește mai departe

 

Dragoș, românul care salvează viețile a mii de migranți în Mediterană: “Nu sunt resemnat cu faptul că oamenii se pot îneca, căzând de pe plută“

 

Dragoș Nicolae, fost jurnalist român, actualmente coordonatorul de salvare la Humanity 1, după ce s-a alăturat SOS Mediterranee, este unul dintre eroii care salvează zeci, chiar sute de migranți care încearcă să ajungă în Europa pe Mare. “Am început să fac asta pentru că nu mă resemnez la gândul că poți muri înecat, căzând de pe o plută. Ar trebui să fie ceva ce aparține trecutului, precum războaiele. Dar nu este așa“, motivează el alegerea de a înfrunta pericolele mării pentru a ajuta oamenii.

“Să aterizeze numai femei și copii? Este nedrept și vă puteți imagina efectele psihologice pe care le generează asupra celor care rămân la bord“, spune Dragoș Nicolae, coordonatorul de salvare de la Humanity 1, în timp ce el însuși se luptă cu furia și epuizarea.

“Am salvat 179 de migranți, majoritatea sunt minori neînsoțiți. I-am scos din apă, după ce unii dintre ei au fost nevoiți să-și vadă prietenii și apropiații înecându-se. Iar acum nu știu cum să le explic că au stat în frig și în ploaie, așteptând un port care le aparține de drept,“ spune el la telefon, vorbind cu jurnaliștii Corierre della Sera, în timp ce conexiunea se tot întrerupe. “Dar chiar și în cazul adulților, cum este posibil să înțeleagă logica politicii europene, complicată și întortocheată, care îi face să se simtă nedoriți, respinși? Mai ales după ce au trecut prin ce au trecut“, continuă el.

Deținător al unui pașaport românesc - “Sunt născut la Constanța, România“ - spune Dragoș, după ce a lucrat ca jurnalist timp de 14 ani, s-a alăturat echipei Sos Mediterranee, pentru care a lucrat timp de cinci ani. “Fratele meu, Ștefan, este încă la ei“. “Am început să fac asta pentru că nu mă resemnez la gândul că pot muri înecați, căzând de pe o plută. Ar trebui să fie ceva ce aparține trecutului, precum războaiele“, spune el.

Dar nu este așa. Cu Aquarius, Ocean Viking, Dragoș salvează zeci de vieți. Apoi trece mai departe cu Sos Humanity, coasta germană a lui Sos Mediterranee. “Echipajul de la Humanity 1 este foarte bun. Echipa este formată din jumătate din voluntari, dintre care o treime sunt femei. Sunt fericit și mândru să lucrez cu toți“, mai spune românul, citat de presa din Peninsulă.

Citește continuarea AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel