Român împușcat mortal de polițiști în Marea Britanie. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu Marius

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: derbytelegraph.co.uk
Sursa foto: derbytelegraph.co.uk

Un român în vârstă de 35 de ani a fost împușcat mortal de polițiștii dintr-un oraș din Anglia. Potrivit presei britanice, tânărul era înarmat cu un cuțit și nu a vrut să-l arunce în momentul în care a fost somat de ofițeri. Până acum, autoritățile nu au explicat exact ce s-a întâmplat cu Marius Ciolac.

Marius Ciolac, un român în vârstă de 35 de ani, a murit vineri, 7 octombrie, după ce un polițist a tras în el trei focuri de armă, în parcarea unei secții de poliție din orașul Derby din Anglia. Bărbatul era înarmat cu un cuțit și nu a renunțat la el nici când a fost somat de polițiștii britanici.

Potrivit publicației The Guardian, ofițerii de poliție au fost chemați la ora 9:55, când mai mulți martori au semnalat prezența unui bărbat înarmat cu un cuțit în parcarea securizată a secției de poliție Ascot Drive din localitate.

Focurile de armă au fost trase la ora 10:03, după ce românul, cu un comportament agresiv, a refuzat să arunce cuțitul din mână. La locul incidentului a sosit un elicopter pentru a transporta victima la spital, dar din păcate, românul nu a supraviețuit.

Poliția din Derbyshire a informat familia bărbatului român de cele întâmplate

 

În zilele următoare, ofițerii criminaliști au percheziționat casa în care locuia Marius Ciolac, de pe Osmaston Road (Derby). Potrivit autorităților, în 2020, o societate numită „Home Builders & Essential Electric” fusese înregistrată de Marius Ciolac la adresa respectivă.

James Douglas, un tânăr în vârstă de 24 de ani, muncitor la „Floors to Walls” din zona industrială Dunstall Park Road, a fost martor la incident. 

"Eram afară, fumam o țigară și am văzut o grămadă de polițiști adunați, așa că am început să merg puțin mai aproape, fiind curios. Am auzit o voce de bărbat strigând ‘aruncă cuțitul!‘ și am auzit trei împușcături puternice. O mulțime de ofițeri de poliție alergau spre intersecție. Erau o mulțime de geamuri sparte, inclusiv cele ale mașinii. Am stat acolo aproximativ cinci minute, doar privind, dar apoi au venit câțiva ofițeri și mi-au spus să plec deoarece izolau zona.

Am fost până la gard. Am putut vedea consecințele a ceea ce s-a întâmplat. Era un tip la pământ. M-am gândit toată ziua pentru a încerca să înțeleg, dacă un maniac care mânuiește un cuțit poate ajunge în parcarea unei secții de poliție, cât de în siguranță suntem noi în societate?", a povestit el.

Deputatul Amanda Solloway a vorbit despre incident

 

Printre cei care au vorbit despre incidentul în urma căruia și-a pierdut viața românul s-a numărat și un politician.

"La fel ca majoritatea oamenilor care locuiesc în Derby, sunt foarte deranjată de veștile îngrijorătoare care apar despre un incident din Ascot Drive petrecut mai devreme. Am vorbit cu superintendentul șef al poliției din Derbyshire, David Cox, care m-a asigurat că situația este sub control și că poliția lucrează din greu pentru a se asigura că locuitorii din Derby sunt în siguranță", a spus Amanda Solloway, deputata zonei Derby North, potrivit publicației Derby Telegraph.

IOPC (Oficiul Independent pentru Conduita Poliției) a demarat o anchetă, așa cum este practica obișnuită în cazurile de împușcături din partea poliției, și a confirmat faptul că a fost recuperat un cuțit de la locul incidentului.

Potrivit presei locale, românul trebuia să apară la Tribunalul din Southern Derbyshire, în Derby’s St Mary’s Gate, la începutul acestei săptămâni, dar programul instanțelor sugerează că procesul ar fi fost amânat pentru luna decembrie.

Ciolac ar fi pledat nevinovat pentru o acuzație de „agresiune prin bătaie”, care ar fi avut loc pe 9 februarie 2021. Aceleași surse au sugerat că presupusa agresiune s-a petrecut lângă adresa sa de domiciliu și ar fi implicat un vecin.

Derrick Campbell, directorul regional IOPC, a declarat: "Este vital să existe o anchetă independentă în toate circumstanțele care au dus la moartea acestui bărbat. Aș dori să-i asigur pe oameni că vom efectua o investigație amănunțită și detaliată asupra a ceea ce a avut loc. Solicitările noastre sunt în faza incipientă".

Avocatul său spune că avea probleme psihice

 

Bărbatul împușcat mortal de poliție vineri s-a comportat ciudat în instanță cu câteva zile înainte de a fi ucis și "avea probleme de sănătate mintală", a declarat avocatul său. Marius Ciolac lua bancnote din portofel și scria pe ele, spunând oamenilor că "nu avea nevoie", a declarat avocatul Theo Addae pentru Derbyshire Live.

Domnul Addae, care l-a reprezentat pe bărbatul de 35 de ani la trei audieri separate la Southern Derbyshire Magistrates' Court, l-a descris pe clientul său român ca fiind "intens" atunci când l-a întâlnit prima dată. Dar ultima dată când l-a văzut, când o acuzație de agresiune prin lovire a fost retrasă de către Crown Prosecution Service, profesionistul juridic a spus că se comporta ciudat și că "era clar că Marius avea probleme de sănătate mintală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel