Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub, și fratii Advahov, cetățeni de onoare ai județului Iași

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub, și fratii Advahov, cetățeni de onoare ai județului Iași. Sursa - protv.md
Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub, și fratii Advahov, cetățeni de onoare ai județului Iași. Sursa - protv.md

Solistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, precum și frații Vitalie și Vasile Advahov, reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision, au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași. 

Decizia a fost a luată, miercuri, 25 mai, în ședința Consiliului Județean Iași. "Când a apărut melodia Trenulețul, aceasta s-a suprapus perfect peste intențiile noastre comune, a venit să dubleze efortul autorităților din cele două țări (România și Republica Moldova) de a sparge granițele și a facilita mobilitatea. Piesa Trenulețul ne-a ajutat practic să ajungem imediat în inimile românilor, a moldovenilor și a întregii Europe cu mesajul pe care încercăm să-l facem cunoscut: suntem o singură țară, o singură inima care bate românește", a afirmat președintele CJ Iași Costel Alexe.

La fel, acesta a mai menționat că își dorește foarte mult ca melodia Trenulețul să reducă pe viitor distanța și granițele care ne separa, scrie Protv.md.

"Așa cum muzica a inspirat dintotdeauna generații și Scorpions și alte mari formații au fost emblema căderii Zidului Berlinului, care a condus la sfârșitul unei ere, îmi doresc ca melodia Trenulețul să aibă același efect pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Ei au dărâmat un zid și prin muzică. Noi, cu ajutorul muzicii, vrem să reducem distanțele și granițele care astăzi ne separa" , a spus liderul.

Totodată, președintele Consiliului Județean Iași le-a mulțumit fraților Advahov și formației Zdob și Zdub pentru că încă o dată a demonstrat unitatea celor două popoare.

"Mulțumesc fraților Advahov, formației Zdob și Zdub și tuturor celor care au lucrat la acest proiect muzical care vorbește despre faptul că și de o parte și de cealaltă a Prutului suntem tot români" , a menționat președintele Consiliului Județean Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel