Român, EROU în Italia după ce a ajutat la prinderea a doi hoți

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român în vârstă de 29 de ani a devenit erou în Italia după ce a ajutat la prinderea a doi hoţi. Toată scena s-a petrecut duminică.

Un român rezident în Italia a devenit eroul localității Bescello (provincia Reggio Emilia). Potrivit publicației Il Resto del Carlino, duminică după-amiază, doi bărbaţi înarmați au pătruns în supermarketul în care lucrează românul.

Hoţii purtau măști și l-au bătut pe patronul magazinului pentru că a refuzat să le deschidă seiful plin cu bani. Cei doi au reușit să fugă cu suma 10.000 de euro, bani pentru i-au sustras din casele de marcat după ce i-au ameninţat pe angajaţi.

După ce hoții au fugit, românul s-a urcat în mașină și a plecat în urmărirea lor și a sunat la Carabinieri pentru a le comunica tot timpul locația în care aceștia se află. 

Oamenii legii i-au interceptat pe tâlhari, după o cursă de câțiva kilometri.

"Am făcut ce trebuia să facă orice om normal"

 

Românul care a ajutat autoritățile să-i aresteze pe cei doi hoți nu a dorit să vorbească foarte mult despre incident, precizând doar că a "făcut doar ce trebuia să facă orice om normal într-o astfel de situaţie".

Politiștii italieni au reținut un bărbat de 37 de ani, originar din Republica Dominicană, şi un italian în vârstă de 53 de ani. Totodată, a fost arestată şi o femeie de 59 de ani care se afla la volanul maşinii cu care au fugit hoţii.

Acesta este al doilea caz, în ultimele zile, în care un român săvârșește o faptă eroică. Gabriel Bocra Ionuţ, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi modestie, după ce a salvat în Italia un tânăr care intenţiona să se arunce de pe un pod rutier. Italienii au fost profund recunoscători pentru ce a făcut românul.

Vezi și: Italia. Gabriel, șoferul de TIR care a devenit EROU: „Prin anumite gesturi mai schimbăm fața noastră a românilor aici"

sursa foto: ilrestodelcarlino.it

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel