Român dispărut în pădure, găsit în viaţă după opt zile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat din Valea Jiului, dispărut în pădure, a fost găsit după opt zile. În tot acest timp, el a fost căutat de echipele Salvamont din Straja şi Uricani, care au folosit inclusiv câini specializaţi în găsire urmelor, iar cercetările s-au extins pe câteva zeci de kilometri pătraţi.

Deşi nu prezenta probleme de sănătate care să îi pună viaţa în pericol, bărbatul a fost dus la Spitalul din Lupeni pentru primele investigaţii.

Salvamontiştii din Straja au spus că niciodată, în acţiunile la care au participat, nu au mai găsit o persoană dispărută care să fie în viaţă după opt zile în sălbăticie, potrivit Rador.

 

Săptămâna trecută, un băiețel de 5 ani a plecat singur din curtea unei grădinițe private și a mers doi kilometri pe jos pe marginea DN1.

Un băiețel de cinci ani din județul Prahova a reușit să profite de neatenția personalului grădiniței și a plecat de unul singur spre casă. Micuțul a mers kilometri buni pe marginea DN1, a traversat chiar și un pod, sperând să ajungă acasă.

Un copil de cinci ani, care a plecat singur de la o grădiniță din Ploiești, a fost găsit de paznicul unei firme din Tătărani. Minorul a fost identificat de polițiști și ulterior recuperat de părinții care au trecut prin momente cumplite.

Băiețelul în vârstă de cinci ani dat dispărut ieri la ieșirea din Ploiești spre Bărcănești a mers pe marginea Drumului Național 1, traversând podul de la Tătărani. Acesta a reușit să iasă singur, fără să-l oprească nimeni, pe poarta grădiniței la care este înscris, informează surse citate de Actualitatea Prahoveană. 

Istoria incredibilă care se putea termina în mod tragic cuprinde exemple de neglijență din partea celor care trebuiau să îl supravegheze pe băiețel, dar și modele de comportament exemplar din partea celor care l-au găsit pe micuț și au avut grijă de el, până la sosirea părinților disperați.

Un băiețel de 5 ani a reușit să „evadeze“ din curtea unei grădinițe private

 

Băiețelul în vârstă de cinci ani a părăsit, ieri, curtea unei grădinițe private situată la marginea municipiului Ploiești. Deși, teoretic, instituția de învățământ trebuie să asigure securitatea copiilor, nimeni nu ar fi observat ieșirea copilului pe poartă și, ulterior, dispariția acestuia. Cel mic a mers pe jos, traversând podul de la Bărcănești, pe marginea DN1 - artera rutieră principală care leagă Ploieștiul de București.

Din fericire, în ciuda traficului intens, copilul a avut noroc și a traversat cu bine podul, pe marginea drumului național. După coborârea de pe pod micuțul a intrat în curtea unei societăți comerciale. Personalul de pază l-a observat și l-a preluat, sunând la Poliție. Între timp, în municipiul Ploiești, reprezentanții grădiniței și-au dat seama de dispariția micuțului și au alertat și aceștia Poliția. Secția 4 Sud Ploiești și-a desfășurat forțele căutând copilul în zona de competență. 

Între timp, un echipaj de la Poliția Bărcănești a sosit la poarta societății comerciale, anunțând și protecția socială, respectiv DGASPC. În acest moment a apărut pe Facebook anunțul „Copil găsit în Tatarani…Dacă îl recunoaște careva…Are aprox 5 ani și nu vorbește. Copilul în momentul de fata se afla la Politia Barcanesti” - acesta este mesajul postat ieri în cadrul grupului de socializare Info Bărcănești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel