Român din Italia, șantajat de proxeneții supărați că le-a încălcat "codul etic": "De ce nu ai spus că ești român? Dacă nu dai banii, îi spunem tot soției"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost bătut, estorcat și șantajat de trei conaționali care îl amenințau că îi vor spune soției că a apelat la serviciile unei prostituate pe care chiar ei i-au adus-o. 

Cei trei români au fost încătușați de polițiștii din Bologna la finalul unei anchete coordonate de Parchetul Local. Aceștia au toți antecedente penale. 

Faptele datează de la sfârșitul lunii ianuarie când un român în vârstă de 35 de ani a apelat la serviciile unei prostituate, de asemenea româncă.

Ulterior, acesta fost scos din mașină cu forța și amenințări de către un alt român care l-a dus cu forța într-un apartament din via di Corticella, unde se aflau alți doi compatrioți. Bărbatul de 35 de ani a fost ținut prizonier timp de șase ore: acesta a fost lovit și amenințat că i se va spune totul soției. 

Proxeneții erau furioși pentru că românul n-ar fi zis de la început naționalitatea și a încălcat un "cod" intern al lor, potrivit căruia, prostituatele românce nu pot merge cu clienți români. 

Infractorii erau hotărâți să-l stoarcă de bani

 

Inițial i s-au cerut 5000 de euro pentru a fi "iertat", apoi după câteva ore, proxeneții au fost de acord ca românul să plătească doar 2000 euro. Proxeneții au continuat să-l amenințe: 

„Dă-ne banii acum sau îi spunem soției tale totul ”. Acesta nu avea suma cerută, astfel că i s-a reținut autoturismul și i-au luat două inele de aur de la mână, totul ca "avans".

Revenit acasă, bărbatul a raportat incidentul poliției, care i-au confirmat versiunea cu ajutorul unor interceptări telefonice, din care a reieșit că infractorii intenționau să fugă în Elveția după ce i-au „luat” banii nefericitei victime. Interceptările nu ar fi fost posibile dacă infractorii nu-l căutau din nou pe bărbat pentru a-l stoarce de bani. 

Astfel, proxeneții au apărut din nou la câteva zile distanță, pentru a-i cere bărbatului de 35 de ani să răscumpere mașina. Acesta a sunat din nou la poliție și astfel au demarat anchetele, a fost cerut un mandat pentru interceptarea telefoanelor celor trei indivizi și astfel polițiștii au avut suficiente probe. 

Cei trei bărbați au vârste de 20, 30 și 37 de ani. Aceștia au fost arestați pentru infracțiunea de răpire și tâlhărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel