Român din Austria, cu certificat de vaccinare fals, prins la frontieră de polițiști

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român care se întorcea din Austria cu trenul a fost prins de către poliţiştii de frontieră de la Curtici, la controlul de la intrarea în ţară, cu certificat de vaccinare fals.

În urma celor descoperite, bărbatul care se întorcea din Austria este acum cercetat penal.

Potrivit Poliției de Frontieră, ”la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relaţia Viena – Bucureşti Nord.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie, bărbatul a prezentat pe telefon un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzut cu cod QR, deoarece venea din Austria, care se află în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic.

În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că acesta aparţine de fapt unei alte persoane, iar certificatul prezentat la control de către bărbat cu datele sale de identitate este fals”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Astfel, românul este acum cercetat penal, iar polițiștii au întocmit actele de urmărire penală

"În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

 

O familie de români, cu certificate de vaccinare falsificate, blocată la frontieră de polițiști

 

În urmă cu câteva zile, o întreagă familie de români a încercat să intre în ţară, prezentând la controlul de frontieră certificate digitale COVID falsificate.

Familia de cetăţeni români a încercat să intre în ţară, în noaptea de joi spre vineri, prezentând la controlul de frontieră certificate digitale europene COVID falsificate, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în România trei persoane - cetăţeni români, doi bărbaţi şi o femeie. Cei trei sunt o familie din judeţul Satu Mare (soţ, soţie şi fiul acestora, major) şi călătoreau cu un autoturism înmatriculat în Austria.

Astfel, opriți la controlul de frontieră, aceştia au declarat că vin din Austria (ţară aflată în zona roşie a statelor cu risc epidemiologic).

 

Familia de români a ales să se întoarcă în Austria

 

"Cele trei persoane au prezentat poliţistului de frontieră certificatele digitale EU-Covid prevăzute cu cod QR, eliberate de către autorităţile austriece, pe care erau inscripţionate datele lor de identificare şi din care rezulta că în data de 17 noiembrie a.c. persoanele au făcut un test PCR, iar rezultatul este negativ. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor digitale, lucrătorul nostru a constatat că testele sunt non-valide (expirate), data prelevării probei fiind 21 octombrie" a spus Iulia Stan.

În această situație au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri şi uz de fals. De asemenea, persoanele în cauză nu au mai intrat pe teritoriul țării, alegând să se întoarcă în Austria, scrie Agerpres. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel