Român de 71 de ani, închis pentru tentativă de omor în Danemarca: „Am avut de ales între a mă sinucide sau a comite o faptă gravă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a fost condamnat pentru tentativă de omor în Danemarca, după ce a înjunghiat o femeie într-o stație de autobuz.

Românul a înjunghiat de două ori o femeie în vârstă, pe care nu o cunoștea, în stația de autobuz de lângă Vestsjællandscentret, în orașul danez Slagelse.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost găsit vinovat de tentativă de omor prin imprudență. Faptele au avut loc la 4 aprilie 2022, într-o stație de autobuz de lângă Vestsjællandscentret din Slagelse, unde a înjunghiat o femeie de 70 de ani de două ori în spate cu un cuțit, potrivit unui comunicat al poliției.

Inculpatul și victima nu se cunoșteau și nu a existat nicio controversă anterioară între ei. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani de închisoare și a fost expulzat din țară, fiin impusă și o interdicție permanentă de intrare.

Bărbatul, de origine română, și-a recunoscut deja vinovăția atunci când a fost interogat la 5 aprilie. I s-ar fi refuzat un permis de ședere și ar fi trebuit să părăsească țara.

"Am avut de ales între a mă sinucide - sau a comite o crimă gravă", a declarat bărbatul în vârstă de 71 de ani în fața instanței, potrivit Sjællandske.

Citește mai departe: Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

 

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Danemarca despre faptul că autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022.

După ce Danemarca anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022, MAE le-a recomandat românilor să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel