Român, de 24 de ani, în stare critică, la ATI. Tânărul a refuzat să se vaccineze anti COVID. Medicul Oancea: Sperăm într-o minune

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

La Spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a fost internat la terapine intensivă un pacient de doar 24 de ani. Acesta a refuzat să se vaccineze și a ajuns în stare extrem de gravă, cu plămânii afectați în proporție de peste 60%. Este cel mai tânăr pacient internat la ATI cu Covid-19, iar starea lui este critică. 

Managerul spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a precizat că, cel mai probabil, tânărul s-a infectat cu varianta Delta.  ”A mers în terapie intensivă și astăzi colegii l-au intubat, pentru că efortul respirator era foarte mare și nu mai putea fi susținut de organism”, a declarat medicul joi, la un Digi24.ro.

Acesta a precizat că tânărul ”a stat acasă până într-o fază critică, când plămânii erau distruși undeva la 60-65%”. Pacientul de 24 de ani este al doilea tânăr aflat în stare critică, internat și intubat la ATI, la Spitalul ”Victor Babeș”. Primul, în vârstă de 34 de ani, s-a internat după ce a fost într-o excursie în Italia, cu un prieten.  Cei doi nu credeau în Covid și în beneficiile vaccinării. 

”Avem doi tineri în stare critică, unul de 24 de ani și altul de 34 de ani, care sunt amândoi nevaccinați și care nu credeau în COVID.
Colegul lui de cameră (al tânărului de 34 de ani - n.red) , vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat. Un exemplu mai elocvent nu poate să existe. Și noi vorbim din practica medicală, nu din ce citim pe Google”, a mai spus medicul.

Managerul spitalului a adăugat că șansele lor sunt minime. ”Se fac eforturi supraomenești ca să fie salvați, următoarele 2-3 zile sunt critice pentru amândoi. Sperăm și într-o minune și sperăm ca și colegii să găsească soluțiile necesare și organismul lor să aibă puterea de a învinge boala”. Cei doi pacienți internați la ”Victor Babeș” sunt ușor supraponderali, iar unul din ei are și o ușoară hipertensiune. Deși acestea nu sunt comordidități grave la tineri, reprezintă totuși un factor de risc, a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel