Românul dat dispărut în Thailanda a fost găsit înecat și fără picioare

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Românul disparut in Thailanda a fost gasit mort
Românul disparut in Thailanda a fost gasit mort

Sebastian, scafandrul român dat dispărut în Thailanda a fost găsit înecat și fără picioare.

Un român a fost dat dispărut pe 8 ianuarie, în Thailanda. Bărbatul se afla într-o excursie la Koh Kaew Nok cu un alt român și cu o femeie din Thailanda.

Cei trei au mers să facă scufundări în larg. După ce s-au întors la barcă și-au dat seama că ancora era blocată de o stâncă. Românul s-ar fi scufundat din nou pentru a o elibera, dar nu a mai reușit să iasă la suprafață.

După nouă zile de operațiuni de găsire a românului, autoritățile au încetat să-l mai caute.

Vineri, poliția a fost anunțată că un căpitan a găsit un cadavru fără picioare în apă, în locul în care românul a dispărut.

Trupul a fost scos din apă. Soția bărbatului a fost chemată să-l identifice. Aceasta a confirmat identitatea lui, spunând că are același costum de baie.

Cadavrul a fost dus la Spitalul Vachira Phuket pentru autopsie. Poliția așteaptă rezultatele unui test ADN făcut de fiul românului pentru a confirma oficial că el este cel dispărut, scrie portalul thephuketnews.com, citat de Știrile ProTV.

Căutările scafandrului român dispărut în Thailanda s-au încheiat la 10 zile de la dispariție

 

 

Au fost implicați ofițeri de la Primăria Rawai, Poliția Maritimă, Poliția Turistică, Poliția Chalong, Centrul de Asistență Turistică, salvatorii Fundației Kusoldharm și personalul Marinei Regale Thailandeze de la Capul Panwa.

Scafandrii străini au fost, de asemenea, implicați în căutarea lui Sebastian, un expat care locuia în Phuket împreună cu soția și fiica sa.

Primarul Aroon a cerut, de asemenea, flotei de pescuit din Phuket să caute în mare corpul românului.

Echipele de căutări au cercetat, în toate aceste zile, apele de lângă coasta de sud-vest a insulei și continuă în jurul Koh Kaew Noi, la aproximativ doi kilometri de Capul Promthep din Thailanda.

Sebastian s-a scufundat să elibereze ancora dar nu a mai ieșit 

 

Viceguvernatorul Phuket Anupap Rodkwan Yodrabam, contraamiralul Natthaphong Yanothaikhachit, directorul adjunct al Comandamentului Operațiunilor de Securitate Internă Phuket (Isoc) și primarul orașului Rawai s-au întâlnit la centrul de comandă de căutare de la plaja Ya Nui, lângă Nai Harn, pentru a discuta despre eforturile în curs.

Ofițerii au mobilizat jetski-urile și bărcile de patrulare. Elicopterele au fost, de asemenea, ridicate de la sol, dar nu au găsit niciun semn, a spus municipalitatea din Rawai. Zona de căutare a fost extinsă zilnic, iar ofițerii au cerut tuturor ambarcațiunilor de pescuit să asiste la căutare. Din păcate, fără rezultate.

Sfârșitul căutărilor a fost marcat de o masă omagială cu tema "Împărtășim împreună" pentru a împărtăși recunoștința față de toți cei care au participat la căutări. Viceguvernatorul Phuket, Anupap Rodkwan Yodrabam, a fost prezent cu această ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel