Român condamnat la închisoare în Anglia, după ce a fost prins păzind o cultură de cannabis. Polițiștii au fost impresionați de sinceritatea lui

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: thetelegraphandargus.co.uk
Sursa foto: thetelegraphandargus.co.uk

Un român a fost condamnat la închisoare în Anglia, după ce a fost prins păzind o cultură de cannabis. Deși instanța a considerat că acesta era doar un pion al rețelei de trafic de droguri, tânărul de 30 de ani nu a fost iertat. 

Istvan Kabai, un român de 30 de ani, a plecat de mai mulţi ani din România în Italia, în speranţa unui trai mai bun. Pentru că nu a reușit să-și facă un rost în Italia, tânărul a fost racolat de membrii unei rețele de trafic de droguri care i-au propus să meargă în Anglia, la Bradford, pentru a avea grijă de o cultură de cannabis.

Potrivit publicației The Telegraph & Argus, odată ajuns în Anglia, românul a fost obligat să doarmă pe o saltea şi să stea închis în locaţia respectivă non-stop. În schimbul acestui serviciu, românul trebuia să primească 25% din banii obţinuţi din vânzarea substanţelor interzise.

Românul a fost foarte sincer polițiștii

 

Kabai a fost prins de poliţiştii englezi într-un mod inedit. Mai mulți rivali ai grupării respective au atacat locaţia, în speranţa că vor pune mâna pe cantităţi importante de cannabis. 

Atunci când poliția a intervenit la ce credeau că este o simplă spargere de locuință, oamenii legii au descoperit cultura de cannabis și pe cei doi paznici. Kabai şi un alt bărbat protejau 128 de plante de cannabis.

Românul i-a impresionat pe agenți prin sinceritatea de care a dat dovadă. El le-a povestit tot ce făcea acolo, iar anchetatorii și-au dat seama că el este doar un pion în gruparea respectivă, iar membrii rețelei au profitat de naivitatea şi de problemele sale financiare.

Istvan Kabai a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, urmând să fie extrădat în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel