Român căutat în Germania pentru deținere ilegală de arme, arestat la granița cu Olanda

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sâmbătă, după-amiaza trecută, echipa de poliție transfrontalieră (GPT) din Olanda a arestat un român în vârstă de 52 de ani la prânz în parcarea Bunderneuland.

Sâmbătă, în jurul orei 12:00, membrii echipei de poliție germano-olandeze au verificat un autoturism înmatriculat în România pe BAB 280, în zona de odihnă "Bunderneuland".

În momentul în care au verificat datele personale ale cetățeanului român în vârstă de 52 de ani, polițiștii au descoperit că pe numele bărbatului fusese emis un mandat de arestare de către autoritățile judiciare.

În 2020, bărbatul fusese condamnat de Tribunalul districtual din Straubingen pentru încălcarea Legii privind armele. Din acest verdict de vinovăție, el mai avea de plătit o amendă de 300 de euro sau de executat o pedeapsă înlocuitoare de 20 de zile de închisoare.

Întrucât a plătit amenda direct pe loc, a fost scutit de o ședere în închisoare.

Echipa de poliție transfrontalieră (GPT) Bad Nieuweschans este o asociație între Koninklijke Marechaussee (Țările de Jos), Direcția de Poliție Federală Hanovra și Direcția de Poliție Osnabrück (Saxonia Inferioară).

Echipa efectuează patrule comune în zona de frontieră germano-olandeză pentru a combate criminalitatea transfrontalieră, cum ar fi traficul de migranți, traficul de ființe umane, infracțiunile legate de documente, traficul de droguri, spălarea de bani și infracțiunile legate de vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel