Român arestat în València pentru că a furat alcool din mai multe supermarketuri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român arestat în València pentru că a furat alcool din mai multe supermarketuri / Foto: Unsplash
Român arestat în València pentru că a furat alcool din mai multe supermarketuri / Foto: Unsplash

Poliția națională a arestat patru persoane în Valencia și Burjassot, o femeie și trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, de origine spaniolă și română, după ce au furat băuturi alcoolice în valoare de 1838 de euro dintr-un lanț de supermarketuri pentru a le vinde ulterior.

Cercetările au început în luna februarie a anului trecut, în urma unor identificări efectuate de polițiștii de la Poliția Locală din Burjassot, unde au observat un comportament suspect al celor patru persoane care se aflau pe stradă mutând sticle de băuturi alcoolice din portbagajul unui vehicul în altul.

Când au fost surprinși au luat-o la fugă, astfel că au fost interceptați imediat de polițiști, neștiind să dea explicații cu privire la proveniența sau destinația bunurilor.

 

Poliția a confiscat în total 49 de sticle

 

Polițiștii, bănuind proveniența dubioasă a sticlelor, i-au identificat pe cei patru suspecți și au confiscat în total 49 de sticle, raportând incidentul la Postul Național de Poliție din Burjassot, ai cărui ofițeri s-au ocupat de anchetă.

După numeroase cercetări, anchetatorii au aflat că băuturile furate aparțineau aceluiași lanț de supermarketuri și fuseseră obținute ilegal. După o analiză exhaustivă a cazurilor de furturi de băuturi alcoolice, s-a constatat că două dintre persoanele identificate de Poliția Locală, o femeie și un bărbat, au fost implicate în cel puțin 12 furturi, nouă în orașul Valencia și trei în localitățile Llíria, Bétera și, respectiv, L'Eliana.

Același modus operandi

Anchetatorii au descoperit că suspecții intrau în supermarketuri cu cărucioare de cumpărături chiar din unitate, mergând în zona unde erau expuse sticlele, în general de mărci cunoscute de whisky, pe care le puneau în cărucior și apoi se îndreptau spre zone mai puțin aglomerate ale unității, unde, în mod disimulat, înlăturau sistemul de alarmă cu un dispozitiv, după care părăseau localul cu căruciorul gol și sticlele ascunse printre haine.

După o anchetă dificilă, la sfârșitul lunii februarie, polițiștii din cadrul Poliției Naționale Burjassot au pus la punct un dispozitiv pentru a-i localiza și aresta pe suspecți, care au fost prinși în flagrant în timp ce ieșeau dintr-un supermarket din cartierul Valencia din Abastos pentru a se îndrepta spre un vehicul lăsat parcat în două locuri în fața unității.

 

Șapte sticle de whisky în valoare de 189 de euro

 

Agenții au găsit ascunse printre hainele lor un total de șapte sticle de whisky în valoare de 189 de euro, precum și dispozitivul folosit pentru dezactivarea alarmelor, care consta într-un magnet de mari dimensiuni, iar aceștia au fost arestați ca presupuși autori ai unei infracțiuni de furt în formă continuată.

Continuând cercetările, patru zile mai târziu, agenții i-au localizat și pe ceilalți doi identificați, procedând la arestarea acestora ca presupuși autori ai unei infracțiuni de primire pentru că au achiziționat sticlele știind că acestea provin dintr-o infracțiune de furt.

Cei doi arestați ca presupuși autori ai unei infracțiuni de furt în formă continuată, ambii cu antecedente polițienești pentru infracțiuni similare, au fost prezentați în fața instanțelor de judecată, iar ca măsură preventivă a fost emis un ordin de restricție pentru a-i ține departe de toate unitățile aparținând lanțului alimentar în cauză, situate în provincia Valencia.

De asemenea, persoanele arestate ca presupuși autori ai unei infracțiuni de primire, unul dintre ei având antecedente penale, au fost eliberate după ce au fost audiate în declarație, dar nu înainte de a fi avertizate cu privire la obligația de a se prezenta în fața autorității judiciare atunci când vor fi solicitate, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel