Rochia "zburătoare" de la Santorini, "importată" apoi în alte destinații de vacanță, o nouă industrie de milioane de dolari

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: santorini.photography
Foto: santorini.photography

O femeie plimbându-se într-o rochie vaporoasă, cu trena unduindu-se pe fundalul caselor albe din Santorini alături de albastrul cerului şi al mării este o fotografie devenită arhicunoscută şi poate fi întâlnită uşor la o scurtă privire pe Instagram în timpul lunilor de vară.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu ştiu este că această "rochie zburătoare" este acum o industrie de milioane de dolari care se prea poate să fi început în Santorini, dar a devenit o modă globală.

Potrivit Bloomberg, fotografii de la Flying Dress Photo, care fac această muncă în Santorini în ultimii ani, realizează în medie 8 şedinţe foto pe zi, fiecare costând cel puţin 550 de euro pe oră de persoană. În doar patru luni, se estimează că această afacere produce jumătate de milion de dolari.

Rochia "zburătoare", o industrie de milioane de dolari

 

Dar acesta este doar un cost minimal, deoarece clienţii plătesc suplimentar pentru călătoria către şi de la locul şedinţei foto (90 de euro), machiaj şi coafură (300 de euro) şi un asistent personal care face ca trena rochiei să se unduiască în aer (50 de euro). Rochia, care este de marime unică, este prevăzută în pachet, însă dacă o clientă doreşte să poarte mai mult de una, atunci va trebui să plătească încă 120 de euro. Astfel, pachetul complet pentru un client ajunge la 1.500 de euro, potrivit Bloomberg, titrează Rador.

Din Santorini până în Dubai, Aruba şi Cappadocia, companiile răspund dorinţei turiştilor de a cheltui mulţi bani pentru a avea fotografii frumoase cu care să-şi etaleze vacanţele, iar tendinţa s-a intensificat după pandemie. "Am avut persoane care au călătorit doar pentru şedinţa foto cu rochia zburătoare", spune Chrisan Hunter, care a fondat HerDress în Jamaica în august 2020.

"Vin pentru trei zile şi apoi se întorc", spune ea despre clientele care doresc ca în acest fel să marcheze evenimente importante, cum ar fi sarcina. O altă companie de acest gen, Sweet Escape, a fost înfiinţată în Indonezia, dar are 8.000 de fotografi în 500 de oraşe din întreaga lume care percep între 130 şi 300 de dolari pentru o oră de şedinţă foto. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel