Veste extraordinară pentru românii din străinătate. Roaming ca acasă în următorii zece ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Roaming UE: Veste extraordinară pentru românii din străinătate
Roaming UE: Veste extraordinară pentru românii din străinătate

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, afirmă că prelungirea cu zece ani a Regulamentului european privind roamingul va permite românilor care călătoresc și muncesc în UE să plătească prețuri românești pentru apelurile în roaming, trimiterea de SMS și utilizarea datelor de Internet. 

"Susțin decizia Comisiei Europene de a prelungi Regulamentul, ale cărui prevederi avantajoase în materie de roaming ar fi expirat la 30 iunie 2022. Încetarea taxării în roaming, în 2017, este una din marile realizări ale UE și trebuie să continuăm această poveste de succes, care elimină barierele în calea comunicării și mobilității”, transmite Dan Nica.

Social-democrații arată că, în calitate de coordonator al eurodeputaților grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie, Inovare și Cercetare a Parlamentului European, Dan Nica a fost unul din promotorii prelungirii avantajelor pentru cetățenii europeni ce beneficiază de roaming.

„Noua propunere de regulament reduce și mai mult prețurile, fapt ce ne pregătește pentru momentul post-pandemie, în care cetățenii vor reîncepe să călătorească și să lucreze în străinătate. Accesul consumatorilor europeni la infrastructura de bandă largă fără fir, de înaltă performanță și la prețuri accesibile, în întreaga UE, este o necesitate”, precizează Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a menționat că numărul de apeluri telefonice efectuate în roaming s-a triplat după 2017, în UE, iar volumul datelor utilizate în străinătate a crescut de 12 ori după eliminarea taxelor suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel