Rishi Sunak, măsuri pentru a reduce influența Rusiei și a lui Vladimir Putin asupra economiei mondiale: „Trebuie să ne unim”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie renunță la angajamentul de a elimina toate legile UE până la sfârșitul anului 2023
Marea Britanie renunță la angajamentul de a elimina toate legile UE până la sfârșitul anului 2023

Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii, a vorbit despre necesitatea de a reduce influența Rusiei și a președintelui Vladimir Putin asupra economiei mondiale.

Prim-ministrul britanic a precizat că pentru a realiza acest lucru, trebuie să fie finalizați cinci pași: în special, este necesar să i se ia Federației Ruse posibilitatea de a șantaja lumea cu foametea, precum și să se ofere sprijin urgent „acolo unde este cel mai necesar în iarna care urmează”. În special, a remarcat el, Ucraina va avea nevoie urgentă de un astfel de sprijin.

În articolul său pentru The Telegraph și citat de Știrile PRO TV, Sunak a declarat: războiul declanșat de Rusia a dus la o creștere a prețurilor mondiale la alimente și electricitate. În legătură cu aceasta, comunitatea mondială ar trebui să se unească și să coordoneze acțiunile globale, „ca în timpul crizei financiare din 2008”.

„Putin este responsabil pentru vărsarea de sânge din Ucraina și pentru tulburările economice din întreaga lume. El nici măcar nu încearcă să își explice acțiunile. Rusia încearcă să sugrume economia mondială. Trebuie să ne unim pentru a o opri și a restabili stabilitatea economică”, a redactat premierul britanic.

 

Măsuri pentru a elimina rapid dependența energetică de Rusia

 

Pentru a realiza acest lucru, potrivit lui Sunak, este necesar să se facă cinci pași. Aceștia sunt:

1. Furnizarea de sprijin urgent acolo unde este cel mai necesar, în timpul iernii.

"Ajutăm poporul ucrainean în timp ce infrastructura lor națională este atacată de drone și rachete. La fel cum sprijinim oamenii cu facturi de electricitate în creștere în Marea Britanie și luăm măsuri pentru a preveni foametea în cele mai vulnerabile părți ale lumii", a explicat premierul britanic.

2. Privarea Rusiei de posibilitatea de a șantaja lumea cu foametea.

Pentru aceasta, potrivit lui Sunak, efectul "acordurilor privind cerealele" ar trebui să continue. Iar țările care pot crește producția de alimente sau pot elibera stocurile existente ar trebui să facă acest lucru".

3. Implementarea unor măsuri pentru a proteja securitatea economică și pentru a elimina rapid dependența energetică de Rusia.

4. Promovarea piețelor libere și a unei economii globale deschise.

În special, a precizat Sunak, Marea Britanie intenționează să încheie "acorduri privind comerțul liber în întreaga lume".

5. Asigurarea stabilității și integrității financiare.

Mai mult, Sunak consideră că este necesar să se opună implicării în "capcanele de creditare" a celor mai sărace țări. Și, de asemenea, eliminarea cauzelor accelerării inflației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel