EXCLUSIV  SONDAJ. Rezultatul care RĂSTOARNĂ toate calculele. Cum vor vota românii pe 26 mai

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Rezultat sondaj alegeri europarlamentare 2019. Ne aflăm aproape de finalul campaniei electorale, iar românii și-au ales favoriții la alegerile europarlamentare, în cadrul unui sondaj desfașurat pe site-ul știridiaspora.ro. Vezi rezultatul care răstoarnă toate calculele de până acum.

Sondaj alegeri europarlamentare 2019. Românii sunt așteptați la urne, pe 26 mai, pentru a alege viitorii reprezentanți ai României în Parlamentul European. Cu puțin înainte de finalul campaniei electorale, site-ul știridiaspora.ro a găzduit un sondaj în care și-a întrebat cititorii pe cine vor vota în duminica alegerilor.

Peste 13.000 de cititori au răspuns la întrebarea "Ce partid votați la alegerile europarlamentare?", rezultatul fiind unul surprinzător, care răstoarnă toate calculele politice de până acum. 

Dacă astăzi ar fi fost organizate alegeri europarlamentare, partidul care ar fi obținut cele mai multe voturi ar fi fost PNL, potrivit sondajului găzduit de știridiaspora.ro.

Astfel, candidații PNL au obținut 28,7% (3796) din voturi, fiind urmați de cei ai alianței USR-PLUS cu 28,2% (3718) din voturi și de cei ai PSD, cu 17,7% (2340) din voturi.

Un rezultat surprinzător este cel al candidaților independenți. Astfel, 8,6% (1134) din participanți la sondaj ar vota un candidat independent la alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Sondaj europarlamentare. PSD - detronat din topul preferințelor românilor

 

Campania electorală și scandalurile recente din spațiul public se pare că a avut efecte negative pentru procentele PSD, partid care în urmă cu numai o lună se afla pe primul loc în topul preferințelor alegătorilor. 

Sondajul s-a desfășurat în perioada 16-19 mai și a putut vota oricine a accesat site-ul în această perioadă.

Iată rezultatele complete:

(w670)

*Votul reprezintă opinia cititorilor ȘtiriDiaspora. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel