REVOLTĂTOR. CÂINI luați din România, MALTRATAȚI și ÎNFOMETAȚI de un cuplu britanic sub umbrela unei asociații de binefacere

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cuplu britanic, ce importa din România câini maidanezi, pe care ulterior încerca să îi vândă drept animale de compania, este acuzat că a maltratat mai multe animale, unele dintre ele fiind găsite în condiții greu de imaginat.

Un cuplu din Lincolnshire, Marea Britanie,care deținea o canisă, a scăpat din pușcărie, în ciuda a 13 acuzații de cruzime față de animale, scrie Daily Mail.

Peste 4.600 de animale au fost importate în centru într-o perioadă de 15 luni și au fost adesea neglijate, înfometate, lăsate să fuere de boli și fiind private chiar și de chestiuni elementare, cum este apa.

 Jodie Fairbrother, în vârstă de 40 de ani, și soțul ei Paul, în vârstă de 50 de ani, au importat 4.600 de câini în Marea Britanie, unii dintre ei cu boli grave. Așa-numitul centru de salvare „4 Paws“ a fost implicat în importarea câinilor comunitari de pe străzile din România, care erau vânduți apoi ca animale de companie în Marea Britanie. Când ofițerii au ajuns la proprietate, au găsit multe dintre animalele ținute înghesuite în cuști, fără acces la mâncare sau apă, scrie Daily Mail.

Într-una dintre cele mai mari operațiuni întreprinse de RSPCA, 146 de câini și 16 pisici au fost scoase din spațiile unde erau înghesuite, lângă animale moarte. La fața locului a fost găsit cadavrul unui câine decedat, care a murit în urma unei boli virale letale. Alte două animale au fost găsite cu boala contagioasă gravă Brucella canis, care poate fi transmisă la om

Ursu', un câine ciobănesc carpatin, provenind din România, a fost găsit într-o cușcă atât de mică încât abia putea să se culce. Potrivit RSPCA, în cei trei ani în care a fost acolo, Ursu a fost scos din cușcă doar de trei ori, iar când a fost salvat, era atât de agresiv încât a trebuit să fie sedat pentru a fi scos din locul impropriu unde a trăit.  Potrivit RSPCA, până la șase animale erau înghesuite în canise pe care RSPCA le-ar fi folosit pentru un singur animal. Unii locuiau în padocuri improvizate pe coridoare.

RSPCA spune acum vine Ursu' merge "la pas" și își recapătă încrederea în oameni - iar acum își caută o casă.

Proprietarii canisei 4 Paws, Jodie și Paul Fairbrother au fost acuzați că l-au maltrata pe Ursu' și nu i-au furnizat tratament veterinar pentru infecția urechii. cuplul britanic a scăpat doar cu pedepse cu suspendare și interdicția de a ține animale timp de cinci ani.

La Curtea Magistraturilor din Grimsby, Jodie Fairbrother a recunoscut șase infracțiuni pentru de provocare a suferințelor inutile, iar Paul Fairbrother a recunoscut o infracțiune de cruzime. Femeia a fost condamnată la 18 săptămâni de închisoare, suspendată timp de 12 luni și interzicerea creșterii sau comercializării animalelor timp de cinci ani.

Bărbatul a fost condamnat la 12 săptămâni de închisoare, suspendată timp de 12 luni și i s-a interzis, de asemenea, păstrarea sau comercializarea animalelor timp de cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel