Reuniți după o jumătate de secol! O femeie de 53 de ani, care a fost răpită în 1971, de către bona ei, și-a regăsit familia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Reuniți după o jumătate de secol! O femeie de 53 de ani, care a fost răpită în 1971, de către bona ei, și-a regăsit familia / Foto: Unsplash
Reuniți după o jumătate de secol! O femeie de 53 de ani, care a fost răpită în 1971, de către bona ei, și-a regăsit familia / Foto: Unsplash

O femeie care a dispărut în urmă cu 51 de ani, pe când era copil, s-a reunit cu părinții ei în Fort Worth în acest weekend.

Melissa Highsmith, în vârstă de 53 de ani, a fost răpită de o dădacă în casa mamei sale din Texas în 1971, cu câteva luni înainte de a împlini doi ani.

Timp de mai bine de jumătate de secol, părinții și frații ei au căutat-o în toată țara - dar ea a locuit la doar zece minute distanță.

 

"O căutăm și încă ne pasă".

 

Familia ei sărbătorea în fiecare an ziua de naștere a Melissei fără ea. La vremea respectivă, tatăl ei a declarat pentru Fort Worth Star-Telegram: "O căutăm și încă ne pasă".

Mai târziu, în acea zi, familia Melissei a descoperit o pistă care avea să-i unească cu ea doar câteva săptămâni mai târziu, după zeci de ani de agonie.

Acesta a fost adus de un test ADN și de munca de detectiv a Lisei Jo Schiele, un cercetător de laborator clinic și genealogist amator care a încurajat familia să încerce un test ADN 23andMe.

Tatăl Melissei, Jeffrie Highsmith, a trimis o mostră de ADN la 23andMe, care a returnat o potrivire de 100% cu trei persoane. Aceste trei persoane erau copiii lui Joe Brown și ai soției sale Melania, care s-a dovedit a fi Melissa.

'Este copleșitor și incredibil pentru mine', a declarat Sharon Highsmith, sora mai mică a Melissei.

'Timp de zeci de ani, părinții mei au urmărit piste, angajând investigatori și, cu toate acestea, aceste teste ADN, care sunt disponibile pentru oricine, ne-au ajutat să o găsim pe persoana iubită pierdută'.

 

Melissa își va schimba numele oficial pentru a-l reflecta pe cel pe care l-a primit la naștere

 

Melissa a dispărut pe 23 august 1971. Mama ei, Alta Apantenco, care se despărțise recent de tatăl ei, avea nevoie disperată de o bonă care să aibă grijă de Melissa în timp ce ea lucra ca ospătăriță. 

După ce a dat un anunț în ziarul local, Apantenco a găsit în cele din urmă pe cineva care să facă treaba.

În timpul unei scurte convorbiri telefonice cu o femeie care s-a identificat ca fiind Ruth Johnson, Apantenco a fost asigurată de dădacă că copilul ei va fi bine îngrijit.

Femeia a fost de acord să se întâlnească cu Apantenco la restaurantul la care lucra, dar nu a mai apărut. 

Apoi, potențiala dădacă a sunat din nou, insistând că este potrivită pentru acest job.

'Ea a spus, știi, îmi plac foarte mult copiii și am o curte imensă, iar copiilor le place să se joace acolo, iar eu eram disperată, aveam nevoie de o bonă pentru că mă întrețineam singură', a declarat Apantenco pentru Fox4 în 2019.

Ea a lăsat-o pe Melissa în grija unei colege de cameră cu care locuia în apartamentele Spanish Gate Apartments de pe East Seminary Drive din Fort Worth, care apoi a predat-o pe Melissa dădăcei necunoscute.

 

Melissa nu a mai fost văzută de nimeni care o cunoștea până la începutul acestei luni

 

'Mama mea a făcut tot ce a putut cu resursele limitate pe care le avea. Nu putea risca să fie concediată. Așa că a avut încredere în persoana care a spus că va avea grijă de copilul ei', a declarat Sharon Highsmith, sora Melissei.

'Timp de 50 de ani, mama mea a trăit cu sentimentul de vinovăție pentru că a pierdut-o pe Melissa. A trăit, de asemenea, cu acuzațiile comunității și ale întregii națiuni că și-a rănit sau ucis propriul copil. Sunt atât de bucuroasă că o avem pe Melissa înapoi. Sunt, de asemenea, recunoscătoare că avem o justificare pentru mama mea'.

Sharon locuiește în Spania și, deși nu a întâlnit-o niciodată pe Melissa, abia așteaptă să o facă de Crăciun.

 

Datorită testelor ADN 23andMe, Melissa s-a reunit cu familia ei

 

La începutul acestui an, în octombrie, familia a fost condusă în Carolina de Nord pentru a investiga un pont potrivit căruia Melissa ar fi fost văzută acolo.  

Ea a fost identificată pe baza unei previziuni generate de un computer despre cum ar fi arătat Melissa peste 50 de ani, pe baza fotografiilor sale de copil.

Când familia a ajuns acolo, s-a confruntat cu o dezamăgire. Atunci au început să se gândească la testele ADN și au fost conectați cu copiii ei.

'Am băut o cafea cu ea în noaptea de Ziua Recunoștinței și, când m-am uitat la ea, am știut pur și simplu. Am știut', a spus Jeff Highsmith, adăugând ulterior că 'nu și-a putut lua' ochii de la ea când s-au întâlnit, deoarece arăta 'exact ca mama lui', a declarat el pentru Fox.

'Familia noastră a suferit din cauza agențiilor care au gestionat greșit acest caz', a spus Sharon.

'În acest moment, vrem doar să o cunoaștem pe Melissa, să-i urăm bun venit în familie și să recuperăm 50 de ani de timp pierdut'.

Sharon, frații ei și părinții lor au încurajat alte familii cu persoane dragi dispărute să continue să creadă, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel