Restricţii în două comune din Bistriţa-Năsăud, din cauza cazurilor COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
romania_munte
romania_munte

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, întrunit marţi în şedinţă extraordinară online, a introdus două noi comune pe lista celor unde, din cauză că incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, sunt impuse restricţii în activitatea agenţilor economici.

 

De asemenea, a eliminat din listă comuna Ilva Mică, la doar 24 de ore de la decizia de a fi luate măsuri şi în această unitate administrativ-teritorială. Potrivit informării remise de Instituţia Prefectului, pe lista de restricţii au intrat comunele Lunca Ilvei şi Budeşti, care se alătură comunei Rebra.

În comuna Lunca Ilvei, situată la poalele Munţilor Bârgăului, funcţionează mai multe unităţi de cazare turistică - pensiuni şi cabane. Având în vedere situaţia epidemiologică, în aceste comune nu vor fi deschise restaurantele sau cafenelele în interior, iar în incinta unităţilor de cazare acestea vor putea deservi doar clienţii cazaţi acolo.

De asemenea, este restricţionată activitatea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc. Măsurile vor fi implementate cu sprijinul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, iar restricţiile vor fi ridicate în momentul în care rata de infectare cu noul coronavirus va scădea sub 1,5 la mia de locuitori. Judeţul Bistriţa-Năsăud este format din 62 de unităţi teritorial-administrative - 58 în mediul rural şi patru în mediul urban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel