Restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul, pregătite de Israel

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_israel
pacienti_covid_israel

Nu te vaccinezi anti-COVID, nu ai voie să intri în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness. Este propunerea minsitrului  israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, care ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii, potrivit unor informații transmise de postul israelian de televiziune Canal 12.

Restul, în schimb, pot intra oriunde, uneori chiar gratis. Acelaşi oficial şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, iar o măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai exact, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Totuși, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, scrie Times of Israel.

 

Accesul celor care refuză să se vaccineze, limitat în sălile de fitness, hoteluri, restaurante

 

„Cei care nu se vaccinează ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel. Pe de altă parte, și numărul îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui decembrie, iar numărul pacienților grav bolnavi a scăzut, joi, sub 1.000, pentru prima dată din ianuarie.

Deși Israelul este țara campioană mondială în materie de vaccinări, în ultimul timp a luat amploare un curent al celor care ezită sau sunt sceptici în privința vaccinării. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente și avantaje acordate. Potrivit Canal 12, oficialii vor să limiteze accesul celor care refuză să se vaccineze în sălile de fitness, hoteluri, restaurante, evenimente culturale și sportive, în timp ce vaccinații s-ar putea bucura de intrare liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel