Restricții de la 1 august. Ludovic Orban: „Nu se închide NIMIC!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
orban_declaratii
orban_declaratii

România intră într-o nouă etapă a restricțiilor. În urmă cu scurtă vreme premierul Ludovic Orban a anunțat că va analiza astăzi toate propunerile Comitetului Național pentru Situații de Urgență și va decide dacă românii vor purta, sau nu, măști în spațiile publice. Măsura ar urma să intre în vigoare de sâmbătă și se va aplica în anumite intervale orare.

„Există specialiștii care analizează toate situațiile în cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Științific, aflat în coordonarea Grupului pentru Situațiii de Urgență și de asemenea Institutul pentru Situații de Urgență, Comisia Anti-COVID. Ei au făcut o evaluare a riscului epidemiologic aferent anumitor activități și este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, a declarat premierul.

Întrebat dacă se închid terasele sau sălile de jocuri de noroc, premierul a informat că „nu se închide nimic. După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, după ora 23:00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise”, a declarat Ludovic Orban.

„Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii țări sau dacă o aplicăm la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândie mai larg”, a explicat premierul, miercuri dimineață, potrivit Antena3

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel