Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenței: Klaus Iohannis, așteptat la Chișinău. UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis îi decorează pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Iohannis îi decorează pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Republica Moldova sărbătorește vineri 30 de ani de la proclamarea Independenței. Președintele României este așteptat la Chișinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chișinău se află președinții Poloniei și Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La final, cei patru șefi de stat vor face declarații.

UPDATE. 10.20

 

Administrația prezidențială a anunțat, vineri dimineață, că programul manifestărilor de la Chișinău va fi devansat după ce, din cauza ceții, avioanele nu au putut ateriza pe aeroport.

'Programul manifestărilor de la Chișinău va fi devansat. Din cauza ceții, avioanele nu au putut ateriza pe aeroportul din Chișinău. Așteptăm semn de la organizatorii moldoveni cu privire la modificările de program.', a transmis Administrația prezidențială, menționând că va reveni cu detalii.

Programul inițial

Programul prevedea că, la ora 09:20, trebuia să aibă loc ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare. 

La ora 10:00, Iohannis urma să participe la ceremonia dedicată aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. 

Întrevederea cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski era programată la ora 11:05.

La 11:50 ar fi urmat convorbiri tête-à-tête cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În cele din urmă, la ora 12:10, erau prevăzute declarații de presă comune cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski. 

„Republica Moldova sărbătorește, astăzi, 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni - și doar cu ei, are viitor.Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova”, este mesajul președintelui Maia Sandu adresat moldovenilor, citează Mediafax.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău este a doua din ultimele 12 luni. Șeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel