Regina Elisabeta a II-a, în noua sesiune Parlamentară cu un discurs despre Brexit: „Cetățenii care și-au construit viața au dreptul de a rămâne!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a deschis luni noua sesiune Parlamentară, cu un discurs despre Brexit și despre agenda guvernamentală pentru anul viitor.

„Prioritatea Guvernului meu a fost mereu securizarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie. Guvernul meu intenționează să lucreze pentru un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, bazat pe comerț liber și pe cooperare prietenoasă", a declarat regina, conform BBC.

Regina Elisabeta a transmis că miniștrii vor lucra la politici noi pentru pescuit, agricultură și comerț, „urmărind oportunitățile care apar după părăsirea Uniunii Europene".

Regina a reluat subiectul Brexit la finalul discursului.

„În contextul în care Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, Guvernul meu se va asigura că Marea Britanie continuă să aibă un rol de conducere în afacerile globale, protejându-și interesele și promovându-și valorile", a spus Regina.

„Guvernul meu va fi în fruntea eforturilor de rezolvare a celor mai complexe probleme de securitate internațională. Va promova comerțul liber și va lucra împreună cu partenerii internaționali pentru a rezolva cele mai importante provocări globale", a adăugat Regina, potrivit Știrile PRO TV.

 

Guvernul va „prioritiza combaterea schimbărilor climatice"

 

De asemenea, suverana a transmis că Guvernul va „prioritiza combaterea schimbărilor climatice" și se va asigura că „toate fetele au acces la 12 ani de educație de calitate".

Printre subiectele abordate de Regină în discurs se numără și problema imigrației. Aceasta a declarat că o nouă lege a imigrației „va deschide calea spre un sistem de imigrație global, corect și modern".

„Guvernul meu rămâne dedicat în a se asigura că cetățenii europeni care și-au construit viața și au contribuit în Marea Britanie au dreptul de a rămâne", a spus Elisabeta a II-a.

 

Guvernul „va adresa problema infracțiunilor violente”

 

Regina a vorbit, de asemenea, despre un nou plan economic și despre noi măsuri pe care Guvernul le va lua în domeniul sănătății, printre care se numără și crearea unui organism independent pentru investigarea incidentelor serioase din domeniul sănătății.

„Noul plan economic al Guvernului meu va fi susținut de o strategie fiscală responsabilă, concentrată pe creștere economică și totodată pe menținerea stabilității finanțelor publice", a menționat ea.

Aceasta a transmis că guvernul „va adresa problema infracțiunilor violente și va consolida încrederea în sistemul judiciar". De asemenea, va fi implementat un sistem mai strict atât pentru pedepsirea infractorilor, cât și pentru ajutorarea victimelor.

În ceea ce privește sectorul educațional, Regina a spus că miniștrii se vor asigura că toți tinerii au acces la o educație excelentă, „pentru a-și scoate la iveală potențialul" și pentru a-i pregăti în vederea unei cariere.

 

Regina Elisabeta, despre implementarea unor principii de mediu 

 

Regina Elisabeta a vorbit și despre implementarea unor principii de mediu sub formă de lege, pentru prima dată în Marea Britanie, menite „să protejeze și să îmbunătățească mediul înconjurător pentru viitoarele generații".

Printre măsurile care vor fi luate se numără îmbunătățirea calității aerului și a apei, combaterea poluării prin materiale plastice și restaurarea habitatelor naturale pentru animale și plante.

Discursul Reginei este o parte importantă a ceremoniei de deschidere a Parlamentului, care marchează începutul anului parlamentar în Marea Britanie.

 

Regina călătorește de la Palatul Buckingham până la Palatul Westminster într-o caleașcă

 

Prin intermediul discursului, Regina comunică membrilor Parlamentului care sunt legile pe care Guverul le dorește aprobate. După Discursul Reginei, parlamentarii se reunesc pentru a discuta propunerile înaintate.

Ceremonia începe cu o procesiune, în care Regina călătorește de la Palatul Buckingham până la Palatul Westminster într-o caleașcă.

La ceremonie au participat, printre alții, membrii Parlamentului și ai Guvernului, Prințul Charles de Wales alături de soția sa, Camilla și prim-ministrul Boris Johnson.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel