Regina Elisabeta, sub supraveghereă. Medicii, îngrijorați de starea ei de sănătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un bărbat pledează vinovat pentru că a amenințat-o cu moartea pe Regina Elisabeta
Un bărbat pledează vinovat pentru că a amenințat-o cu moartea pe Regina Elisabeta

Medicii sunt îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală, a anunţat joi Palatul Buckingham - informează Reuters.

Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, rămâne la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral, a precizat palatul.

O sursă de la palat a declarat că membrii apropiaţi au fost informaţi şi a minimalizat speculaţiile potrivit cărora suverana ar fi suferit o cădere.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

Truss a declarat că întreaga ţară va fi profund îngrijorată de această veste.

„Gândurile mele - şi ale oamenilor din întreg Regatul nostru Unit - sunt alături de Majestatea Sa Regina şi de familia sa în aceste momente”, a spus ea.

 

Liz Truss, numită oficial prim-ministru britanic de regina Elisabeta a II-a

 

Liz Truss a fost primită marţi de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral din Scoţia pentru a fi numită oficial prim-ministru britanic, relatează AFP şi dpa.

În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care devine astfel cel de-al 15-lea şef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Echipa lui Liz Truss a actualizat rapid profilul de Twitter al noului premier pentru a marca noul său rol: "Premierul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Liderul Partidului Conservator. MP (membru al parlamentului) pentru (circumscripţia) South West Norfolk", se precizează în descriere.

"Regina a primit-o astăzi (marţi) în audienţă pe deputata Elizabeth Truss şi i-a cerut să formeze un nou guvern", a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

"Doamna Truss a acceptat oferta Majestăţii Sale şi i-a strâns mâna pentru a marca numirea ei în calitate de prim-ministru şi Prim Lord al Trezoreriei", se menţionează în comunicatul casei regale.

Cu puţin timp înainte, regina Elisabeta a II-a l-a primit la castelul Balmoral pe Boris Johnson căruia i-a acceptat demisia din funcţia de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel