Regele Charles și regina consoartă, atacați cu ouă: Un bărbat a fost reţinut - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Regele Charles și regina consoartă, atacați cu ouă: Un bărbat a fost reţinut - VIDEO
Regele Charles și regina consoartă, atacați cu ouă: Un bărbat a fost reţinut - VIDEO

Un bărbat a fost reţinut miercuri după ce a aruncat cu ouă în direcţia regelui Charles şi a soţiei sale, regina consoartă Camilla, în momentul sosirii acestora la un eveniment în nordul Angliei, relatează Reuters.

„Această ţară a fost construită pe sângele sclavilor", a strigat bărbatul respectiv imediat după atac, informează Știrile PRO TV.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se pot vedea patru ouă care aterizează lângă monarhul britanic şi soţia sa în momentul când cei doi sosesc la o ceremonie tradiţională în oraşul York. Cuplul regal nu a părut deranjat de incident şi şi-a continuat programul.

 

Poliţiştii s-au îndreptat rapid înspre mulţime şi au reţinut un protestatar care striga sloganuri. Alţi oameni din mulţime l-au apostrofat şi au scandat ''Dumnezeu să-l ocrotească pe Rege''.

Charles, care a urcat pe tronul Marii Britanii în septembrie după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, se află într-un turneu de două zile în nordul Angliei.

Automobilul regal al reginei Elisabeta a II-a a fost de asemenea ţinta unui atac cu ouă în 2022 când suverana a vizitat Nottingham, în centrul Angliei, iar un grup de protestatari antibritanici au aruncat cu ouă înspre Charles în timpul unei plimbări prin centrul oraşului Dublin în 1995.

 

 

 

Regele Charles al III-lea a preluat o funcţie militară deţinută în trecut de prinţul Harry

 

Regele Charles al III-lea a fost anunţat vineri în calitate de lider ceremonial al Royal Marines, o funcţie militară deţinută în trecut de fiul cel mic al actualului suveran britanic, prinţul Harry, duce de Sussex, informează BBC.

Prinţul Harry a fost Căpitan General al Royal Marines până în momentul în care a renunţat la îndatoririle sale regale şi s-a mutat în Statele Unite.

Această funcţie a fost deţinută în trecut de tatăl actualului rege, ducele de Edinburgh, precum şi de bunicul lui, regele George al VI-lea.

Regele Charles al III-lea s-a declarat "excepţional de mândru" să calce pe urmele tatălui şi bunicului său.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a deţinut funcţia de Căpitan General timp de 64 de ani, înainte de a o preda prinţului Harry, în 2017.

Prinţul Harry a pierdut acea funcţie militară în februarie 2021, odată cu celelalte titluri militare onorifice şi patronaje ale sale, după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice.

În această săptămână, editura Penguin Random House a anunţat că volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat "Spare" şi care prezintă versiunea prinţului asupra evenimentelor din ultimii ani, va fi publicat pe 10 ianuarie 2023.

Vineri, anunţul prin care regele Charles al III-lea a devenit noul Căpitan General al Royal Marines a coincis cu cea de-a 358-a aniversare a acestui corp militar, înfiinţat în 1664 în timpul domniei regelui Charles al II-lea.

Regele Charles al III-lea i-a lăudat pe militarii din Royal Marines pentru "curajul, determinarea, autodisciplina şi capacitatea lor remarcabilă de a rezista în cele mai extreme medii". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel