Regatul Unit. Două milioane de gospodării ar putea fi afectate de sărăcie extremă (studiu)

Andreea Cosma |
Data publicării:

Recesiunea istorică provocată de COVID-19 ar putea duce la dublarea sărăciei extreme în Regatul Unit cu 2 milioane de gospodării, din care 1 milion de copii, potrivit estimărilor Univeristăţii Heriot Watt realizate pentru ONG-ul Trussel Trust, informează miercuri seara AFP.

"Acest studiu cantitativ ia în calcul măsurile de ajutor guvernamentale deja anunţate", precizează o purtătoare de cuvânt a universităţii.

Mai mult de 2,4 milioane de persoane din Regatul Unit, echivalentul a un milion de gospodării, trăiau deja într-o mare sărăcie în 2019 înainte de începutul epidemiei, iar printre aceştia mai mult de o jumătate de milion de copii, o creştere cu 54% din 2017, potrivit unui studiu paralel desfăşurat de această facultate pentru o asociaţie britanică de luptă împotriva sărăciei, Joseph Rowntree Foundation.

Chiar dacă o parte dintre cei loviţi de sărăcie extremă sunt persoane fără adăpost sau victime ale unor dependenţe, 81% dintre ei nu sunt, iar 14% dintre persoanele extrem de sărace lucrează.

 

Familii cu copii, în sărăcie extremă



Părinţii singuri fac parte din categoria cu cel mai mare risc, la fel ca persoanele care suferă de probleme de sănătate cronice sau de un handicap, potrivit studiului.

"Regatul Unit ar trebui să fie o ţară unde fiecare are şansa de a trăi o viaţa sănătoasă, decentă, sigură (...) În loc de aceasta, prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie extremă" şi "nu sunt în măsură să-şi asigure esenţialul pentru a mânca, a rămâne la adăpost pe frig şi ploaie, a-şi păstra igiena", denunţă fundaţia Joseph Rowntree într-un comunicat.

Recesiunea istorică provocată de pandemia de COVID-19 şi măsurile de restricţionare a activităţilor în scopul stăvilirii acesteia riscă să agraveze şi mai mult situaţia, dată fiind creşterea şomajului deja constatată şi care ar urma să se agraveze în lunile următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel