Marea Britanie depăşeşte pragul de 30.000 de morţi de coronavirus. Premierul Boris Johnson vrea totuşi ridicarea unor măsuri

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie a înregistrat miercuri 649 noi decese, bilanţul total al morţilor ridicându-se la 30.076, potrivit cifrelor anunţate de Robert Jenrick, secretar de stat pentru locuinţe, comunităţi şi administraţie locală în guvernul britanic, relatează Reuters.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că are planuri să relaxeze unele restricţii pentru combaterea COVID-19 săptămâna viitoare, dar a avertizat că ridicarea măsurilor prea devreme ar putea adânci criza economică din Marea Britanie, potrivit DPA.

"Vrem, dacă este posibil, să ridicăm de luni unele dintre aceste măsuri", a declarat Johnson în faţa parlamentului, confirmând că va anunţa schimbările dorite într-un discurs, duminică. "Trebuie să fim siguri că datele vor sprijini capacitatea noastră de a face acest lucru", a mai spus el.

Secretarul de stat Robert Jenrick a mai spus într-o conferinţă de presă de miercuri că guvernul ar prefera ca întreaga ţară să acţioneze unitar în privinţa relaxării măsurilor de izolare. El a mai precizat că guvernul este dispus că ia în considerare situaţii în care ar putea susţine firme individuale a căror activitate a fost afectată de pandemie, potrivit Reuters.

În ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor în Marea Britanie, el a vorbit despre o "abordare de planificare în faze, atunci când va fi momentul potrivit"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel