Refugii insuficiente pentru femeile abuzate din Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În Elveția există circa 19 adăposturi pentru femeile victime ale violenței în familie. Acestea au anulat circa 500 de solicitări, făcute în anul 2018, din cauza lipsei de spațiu sau de personal, informează ziarul SonntagsZeitung. 

Raportul dat de publicație s-a bazat pe un studiu realizat de Conferința Directorilor cantonali de Afaceri Sociale, care a arătat că, în general, una din două femei elvețiene a fost retrasă de la refugiile pentru victimele abuzurilor anul trecut. Cele 965 de femei care au avut un loc asigurat într-unul din cele 19 adăposturi au rămas, acolo, în medie, 37 de zile.

În 2018 au fost refuzate în total 487 de cereri de protecție, dintr-un total de 1.771, din cauza lipsei de spațiu sau de personal, iar alte 806 nu au fost admise din alte motive, informează același studiu publicat de SonntagsZeitung.

Ca urmare, aproape jumătate din toate cererile au fost respinse și doar 41% dintre aceste femei au reușit să-și găsească un loc într-un alt adăpost. Celelalte  au ajuns în adăposturi fără protecție sau îngrijire sau au rămas pur și simplu în locurile din care căutau să plece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel