Recursul compensatoriu. Eliberările deținuților vor continua până în 2022

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Victime după victime în urma eliberărilor din pușcării în baza legii promovate de ministrul justiției, Tudorel Toader privind recursul comensatoriu.

Opinia publică este revoltată după ultima crimă săvârșită de un ins eliberat recent în baza recursului compensatoriu.

Un tânăr din Mediaș a fost ucis cu 11 lovituri de cuțit de un altul fusese eliberat înainte de termen deși era acuzat de crimă.

Din păacte, eliberările în baza recursului compensatoriu va continua până în 2022. Afirmația îi aparține lui Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare, potrivit Digi24.


„Noi am spus-o încă de acum un an. Din punct de vedere moral, o astfel de măsură nu se justifică, nu e absolut nicio justificare pentru a folosi pretextul condițiilor improprii din închisori, câtă vreme condițiile din România nu sunt mai bune. Din punct de vedere tehnic, această măsură va rezulta, într-un orizont de timp de unul-trei ani într-o creștere, de fapt, a numărului de deținuți din penitenciare, pentru că de fapt se încurajează criminalitatea și se introduce un nou ciclu de deținuți. Practic, la acel volum normal de intrări-ieșiri din penitenciare se adaugă această promoție Toader. Ne așteptăm la o creștere a numărului de deținuți față de 2017 la 3.000 - 3.500 de deținuți, deci cu siguranță că efectele se vor vedea și în ceea ce privește populația penitenciară, nu doar în ceea ce privește agravarea infracțiunilor care, iată, le vedem că se întâmplă aproape în fiecare zi și sunt comise de recidiviști din această promoție Toader”, a declarat la Digi24, Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel