Rectificare bugetară. Firea taie de la spitale ca să dea la Catedrala Neamului

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:
FIREA
FIREA

Primăria Capitalei a decis să dea 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului printr-o nouă rectificare bugetară ce se va dezbate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare.

Primăria Capitalei a acordat anul acesta 35 de milioane de lei din buget pentru Catedrală. În acelaşi timp, primarul Gabriela Firea a tăiat peste 8,8 milioane de lei de la ordine publică şi siguranţă naţională, alţi 4,1 milioane de lei de la reabilitarea sistemului de termoficare şi 6,2 milioane de lei de la Administrația Spitalelor. Potrivit rectificării bugetare aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, municipalitatea urmează să taie peste 8,8 milioane de lei de la capitolul ordine publică şi siguranţă naţională, din care 2,1 milioane de lei de la Poliţia Locală şi peste 6,6 milioane de la protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor (se elimină achiziţionarea a 15 costume de protecţie pompier şi a 16 echipamente individuale alpinişti-salvatori).

Se suplimentează banii la cultură

În acelaşi timp, la capitolul cultură, recreere şi religie, bugetul se suplimentează cu peste 33,8 milioane de lei (bugetul total fiind de peste 1 miliard de lei), iar alţi 45 de milioane de lei vor merge către achiziţia de imobile monumente istorice ca urmare a exercitării dreptului de preemţiune al primăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel