Record de noi îmbolnăviri în Franța: Peste 20.000 de cazuri, în 24 de ore. Situaţia se agravează în toată Europa

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pentru prima dată, Franţa a depăşit pragul de 20.000 de cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore și de la o zi la alta, Cehia a înregistrat un salt de peste 3.000 de noi infectări.

Peste ocean, Statele Unite au raportat, vineri cele mai multe noi contaminări din ultimele două luni, peste 58.000.

Cehia are cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din Uniunea Europeană pe cap de locuitor. Și bate record după record. Vineri seară au fost înregistrate peste 8.600 de teste pozitive în 24 de ore, cu peste 3.000 mai multe decât bilanțul zilei de joi.

Citește și Franța. Opt oraşe, în alertă maximă: Autorităţile pregătesc încă 4.000 de paturi

După două zile consecutive în care a trecut de 18.000 de noi cazuri de coronavirus, Franţa a înregistrat peste 20.300 în 24 de ore, conform bilanţului anunţat vineri seară de Agenţia Naţională de Sănătate Publică.

 

La Madrid, controale peste controale

 

La Madrid, sunt controale peste controale, după ce Guvernul a impus starea de alertă sanitară. 7.000 de polițiști verifică dacă locuitorii capitalei spaniole respectă restricțiile impuse de guvern, trecând peste autorităţile locale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Peste 40 la sută dintre toate paturile de terapie intensivă din regiunea metropolitană a Madridului sunt destinate tratării bolnavilor de Covid-19 și nu prea mai sunt locuri.

„Perioada de timp la terapie intensivă poate fi lungă, între 25 şi 30 de zile. Am avut un pacient de 38 de ani care a fost mutat ieri de la terapie intensivă. L-am avut aici din 11 august, adică aproape două luni”, a precizat un medic, potrivit Știrile PRO TV.

Rata infectării, în două săptămâni, pentru Regiunea Madridului rămâne alarmantă: 563 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori. Asta înseamnă mai mult decât dublul mediei naţionale, pentru Spania şi de cinci ori decât rata medie de infectare în Uniunea Europeană.

 

Trump: „E grozav la ce nivel am ajuns”

 

În primul interviu după ce s-a îmbolnăvit de Covid, preşedintele Donald Trump a spus că a făcut mai multe teste pentru coronavirus, ultimul, vineri. Nu a spus clar dacă rezultatul a fost negativ.

„Am fost retestat și mă aflu fie în partea de jos a scării de măsură, fie nu mai am deloc virusul. Mă testează, cred, din două în două zile. E grozav la ce nivel am ajuns. Grozav să vezi cum dispare virusul.”, susține Donald Trump.

Sâmbătă, când, potrivit medicilor săi, au trecut zece zile de când a fost diagnosticat cu Covid, Trump se va adresa din balconul Casei Albe unui grup numeros de susţinători. Toţi cei care vor veni trebuie să poarte măşti, li se va controla temperatura şi li se recomandă să stea la distanţă unii de alţii, precizează comunicatul preşedinţiei. Însă au fost invitate 2.000 de persoane, iar luni, Trump va ţine un miting electoral în Florida.

Principalul expert epidemiolog din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a dezaprobat ceremonia de la Casa Albă, de luna trecută, prilejuită de numirea unei judecătoare la Curtea Supremă, care a devenit un focar de răspândire a coronavirusului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel