Rechizitoriul cazului Caracal, finalizat. Ce se va întâmpla cu dosarul

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat, urmând a fi semnat de către procurori de caz şi trimis pentru confirmare la procurorul general Bogdan Licu. Apoi, dosarul va lua calea instanţei, la Tribunalul Olt, scrie Monitorul Justiției.

Surse judiciare au confirmat, pentru Monitorul Justiţiei, această stare de fapt.

Ultima încercare a lui Gheorghe Dincă de a fi reaudiat de anchetatori, unde le-a spus o nouă variantă legată de cea de-a doua victima a sa, Luiza Melencu, nu a avut sorţi de izbândă şi nu a răsturnat nimic din probatoriul realizat de procurorii DIICOT.

Dincă a retractat că ar fi ucis-o pe Luiza, apoi a aruncat două nume de persoane complici pe masa anchetatorilor, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), pe care Dincă le-a descris fizic.

S-a dovedit a fi ficţiune, pentru că procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doat o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva, dar nici ei nu corespundeau.

S-a făcut imediat, în cazul lor, recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu a recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut în spaţiul public şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârşan, care au participat la audierea din 9 ianuarie 2020.

“Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel Rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la Procurorul general al PICCJ, după care să ajungă la instanţa Tribunalului Olt, au confirmat surse judiciare pentru Monitorul Justiţiei.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel