#yeslavot. Rebengiuc, discurs în Piața Victoriei: "Ca o ultimă dorință, VĂ ROG să mergeți la vot!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Câteva mii de oameni au participat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, la manifestaţia "Toţi pentru Europa", eveniment care a avut ca scop motivarea cetăţenilor să participe la scrutinul din 26 mai. 

Pe o scenă amenajată în piaţă au urcat personalităţi din diverse domenii, neimplicate politic, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole, Mihai Călin şi Victor Rebengiuc, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia "Dăruieşte Viaţă".

Actorul Victor Rebengiuc a făcut un apel la oameni să meargă la vot pe 26 mai, indiferent de partidul preferat.

"Am beneficiat de avantajele ultimei ordonanţe de urgenţă prin care se interzice Uber şi am venit fuga pe jos până aici. Mulţumim partidului! Sunteţi la curent cu ceea ce trebuie că se întâmplă în ţara noastră. Ştiţi ce anume trăim în momentul de faţă, ce zile grele şi ce viitor destul de sumbru, ba chiar foarte sumbru avem în faţă.

Este una din ultimele dăţi când putem să întâmpinăm într-un fel dezastrul care s-ar putea întâmpla cu noi. Aşa încât, ca o ultimă dorinţă a mea, vă rog frumos să mergeţi la vot. Să-i votaţi pe cei pe care îi preferaţi dumneavoastră şi să votaţi şi pentru referendum. Noi vrem o ţară normală, să trăiţi normal dumneavoastră, care sunteţi tineri şi aveţi viitorul în faţă. Eu vin şi vorbesc ca unul care, în curând, se va despărţi de dumneavoastră, pentru că sunt nişte limite de vârstă, aşa că nu îmi fac mari iluzii pentru viitor, dar dumneavoastră sunteţi tineri şi trebuie să aveţi în faţă această idee: schimbarea acestei ţări stă în mâinile şi sufletele voastre", a declarat pe scenă Victor Rebengiuc.

Mihai Șora i-a îndemnat pe oameni să nu fie "leneşi" 



La rândul său, filosoful Mihai Şora i-a îndemnat pe oameni să nu fie "leneşi" şi să voteze la alegerile europarlamentare.

"Este important să fim aici, în Piaţa Victoriei, pentru a ne spune părerea. Suntem români şi suntem europeni. Este important să fim în Europa, pentru ca să nu fim singuri şi să fim înconjuraţi de prieteni şi să ne simţim tari. Noi suntem europeni din creştet până în tălpi. Trebuie să mergem la vot pentru a nu lăsa pe alţii să voteze pentru noi şi să ne trezim cu un alt rezultat decât cel pe care îl dorim. Să nu fim leneşi, adică să preferăm comoditatea, să ieşim şi să ne manifestăm politic", a spus filosoful Mihai Şora.

În cadrul evenimentului a avut loc un concert al trupelor Vama, Omul cu şobolani, Taxi şi E.M.I.L, iar corul Sound Choir a intonat imnul Uniunii Europene. Toţi artiştii au participat la eveniment pro bono.

Cu acest prilej, membri ai comunităţii Declic, organizatorul manifestării, au făcut în piaţă o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul "România iubeşte Europa". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel