Reacția purtătorului de cuvânt al CNAS, după ce Dăncilă i-a cerut demisia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici, continuă să rămână amână să clarifice declarațiile cinice făcute zilele trecute. Întrebat despre problemele din ultimele săptămâni ale sistemului informatic de sănătate, el a spus că "oamenii mor oricum, cu sau fără sistem".

"Îmi pare rău, dar în momentul de față sunt în imposibilitatea de a oferi declarații, îmi cer scuze și voi ieși atunci când va fi cazul cu o declarație," a declarat acesta, pentru B1.ro. 

Fostul jurnalist susține pe pagina de Facebook că s-a exprimat greșit.

"Am greşit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculaţia jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacţionat într-un mod total nepotrivit şi lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declaraţia mea va înţelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situaţia de multe ori şi am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să oboseşti şi să greşeşti. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate faţă de sănătatea oamenilor şi modul greşit în care m-am exprimat şi s-a interpretat nu trebuie să afecteze informaţia că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toţi pacienţii sunt şi pot fi îngrijiţi, chiar şi cu sistemul informatic temporar offline", scrie Osmanovici, joi, pe Facebook.

Între timp, primul ministru Viorica Dăncilă cere demiterea lui, la pachet cu directorul instituției.

"Am vazut declaratiile. Ceea ce arata ca nu are ce cauta in aceasta functie. Solicit ministrului Sanatatii demiterea purtatorului de cuvant si a directorului. Nu e normal sa aiba astfel de cuvinte pentru cetateni. Am vorbit cu ministrul chiar inainte de a intra in sala", a declarat prim-ministrul Dancila intr-o conferinta de presa, joi, la Drobeta Turnu Severin.

Foto- Facebook/ Daniel Osmanovici

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel