Războiul din Ucraina: Un anchetator rus spune că 92 de ucraineni au fost acuzați de crime împotriva umanității

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Războiul din Ucraina: Un anchetator rus spune că 92 de ucraineni au fost acuzați de crime împotriva umanității
Războiul din Ucraina: Un anchetator rus spune că 92 de ucraineni au fost acuzați de crime împotriva umanității

Moscova a acuzat 92 de membri ai forțelor armate ucrainene de crime împotriva umanității, a declarat șeful comitetului de anchetă al Rusiei.

Alexander Bastrykin a declarat pentru site-ul de știri guvernamental Rossiiskaya Gazeta că au fost lansate peste 1.300 de anchete penale. El a propus, de asemenea, un tribunal internațional susținut de țări precum Bolivia, Iran și Siria.

 

Aproximativ 96 de persoane, inclusiv 51 de comandanți ai forțelor armate, sunt căutate, a spus el

 

Ucrainenii au fost implicați în "crime împotriva păcii și securității umanității", a declarat el pentru ziar. BBC nu a putut verifica afirmațiile făcute în interviu, iar Kievul nu a făcut niciun comentariu.

Ucraina desfășoară, de asemenea, propriile investigații. În această lună, a declarat că examinează peste 21.000 de crime de război și crime de agresiune care ar fi fost comise de forțele rusești de la începutul invaziei din februarie.

Iar Curtea Penală Internațională (CPI), care a descris Ucraina drept "scena crimei", a trimis acolo o echipă de anchetatori și experți criminaliști.

Kremlinul neagă toate crimele de război sau faptul că ar fi vizat civili. Acesta a acuzat în mod regulat Ucraina de bombardarea propriei infrastructuri și de uciderea propriilor civili - acuzații care au fost în general respinse de liderii internaționali.

Bastrykin a acuzat Occidentul că sponsorizează în mod deschis "naționalismul ucrainean", astfel încât un proces susținut de ONU "este extrem de îndoielnic".

 

Moscova a afirmat că Ucraina este invadată de neonaziști ca justificare pentru ceea ce numește o "operațiune militară specială"

 

În schimb, Bastrykin a propus înființarea unui tribunal internațional cu țările care au "o poziție independentă în problema ucraineană" - în special Siria, Iran și Bolivia.

Pe lângă sutele de ținte militare și politice ucrainene, el a declarat că sunt în curs de desfășurare anchete privind angajații din Ministerul ucrainean al Sănătății, pe care i-a acuzat, fără a furniza dovezi, că au dezvoltat arme de distrugere în masă.

Mercenari suspectați din Marea Britanie, SUA, Canada, Olanda și Georgia sunt în curs de investigare, a declarat el pentru ziar.

În iunie, doi britanici și un marocan care au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina au fost condamnați la moarte de către un tribunal rusesc mandatat în estul Ucrainei.

Aiden Aslin, Shaun Pinner și Brahim Saaudun sunt acuzați că sunt mercenari, dar familiile britanicilor au insistat că sunt membri de lungă durată ai armatei ucrainene.

În luna mai, primul proces pentru crime de război de la începutul invaziei a avut loc în Ucraina, unde un tribunal a condamnat la închisoare pe viață un comandant de tanc rus pentru uciderea unui civil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel