RĂSTURNARE de situaţie, în PSD. Ciolacu: "Îl susţin pe Isărescu pentru un nou mandat"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)

Surprize din rândul liderilor coaliţiei de guvernare. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat susţinerea pentru Mugur Isărescu, pentru un nou mandat la BNR, în ciuda relaţiei tumultoase pe care au avut-o Liviu Dragnea şi alte nume sonore din PSD cu guvernatorul Băncii Naţionale pe teme precum rezerva de aur a României la Londra sau Ordonanţa 114.

"Până pe data de 1 se depun candidaturile celor care doresc să facă parte din viitorul consiliu de adminsitraţie al BNR-ului. Marţi sunt audierile pe comsiii şi miercuri, votul în plen. Am vrut să câştigăm mai mult timp pentru depunerea de candidaturi.

Eu, personal, îl voi susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat. Am dreptul, chiar dacă sunt preşedintele Camerei, ca şi parlamentar, am dreptul să susţin pe cineva. Iar eu îl susţin pe domnul Isărescu. De exemplu, eu nu am fost de acord cu organizarea Congresului pe 29. Colegii mei, majoritari, au votat şi acum mă supun hotărârii dânşilor. Dacă noi, în grup, hotărâm că îl vom susţine pe domnul Isărescu, atunci el va fi susţinut. Mi se pare democratic", a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament.

Citeşte şi: Şedinţă PSD, la Neptun. Stenograme INCENDIARE. Oprişan, către Ciolacu: "Hayssam, nu mai vorbi!"

Întrebat dacă va fi numit un nou avocat al Poporului săptămâna aceasta, Ciolacu a confirmat.

"Aşa este caldendarul. Va fi ales sătpămâna aceasta (avocatul poporului - n. red.). Până pe 25 se depun candidaturile, miercuri de dimineaţă sunt audierile, miecuri, la plenul reunit, va fi votul", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel