Răsturnare de situație în privința morții lui Maradona. Ce a arătat autopsia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Autopsia efectuată pe corpul lui Diego Maradona arată că acesta nu consumase nici un fel de substanțe precum alcoolul sau drogurile, însă suferea de o mulțime de alte afecțiuni grave: ciroză hepatică, boli renale cronice, boli de plămâni și de inimă extrem de grave. 

Raportul toxicologic efectuat în cadrul anchetei asupra morţii lui Diego Maradona relevă faptul că nu existau nici alcool, nici droguri ilegale în corpul legendei fotbalului argentinian, dar a fost depistată prezenţa unor medicamente pentru tratarea problemelor sale fizice şi mentale, au anunţat surse judiciare, citate de EFE.

Procuratura generală din San Isidro, care se ocupă de acest dosar, ce urmează să stabilească dacă a existat vreun tip de malpraxis în cazul decesului fostului fotbalist, produs pe 25 noiembrie în urma unui stop cardiac, a dat publicităţii un comunicat după primirea rezultatelor examenului toxicologic şi histopatologic al cadavrului.

Mai exact, eşantionul de sânge analizat şi înregistrat în raportul chimic legal indică faptul că în corpul lui Maradona a exista prezenţa levetriacetamului (un medicament anti-convulsie) şi a desmetilventlafaxinei (un antidepresiv).

De asemenea, în testul de urină au fost depistate venlafaxină (antidepresiv), quetiapină (antipsihotic), naltrexom (utilizat pentru tratarea dependenţei de droguri sau alcool) şi metoclopramidă (folosită pentru a trata greaţa).

Într-o altă analiză s-a constatat şi prezenţa ranitidinei, utilizată pentru tratarea problemelor stomacale.

Bolile de care suferea Maradona



În ceea ce priveşte tabloul histopatologic, raportul indică faptul că Maradona suferea de ciroză hepatică, necroză tubulară acută asociată cu boli renale cronice, fibroză miocardică, fibroză subendocardică şi zone sugestive de ischemie acută, precum şi ateromatoză coronariană calcificată non-ocluzivă şi plămân cu caracteristici asfitice asociate cu patologia pulmonară cronică exacerbată.

Totodată, a fost relevată prezenţa siderofagelor care ''ar putea fi compatibile cu insuficienţa cardiacă", relevă raportul. Se vorbeşte, de asemenea, de glomeruloscleroză focală, arteroscleroză, cardiopatie ischemică şi hiperplazie arterială în nodul sinoatrial.

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, la domiciliul din provincia Buenos Aires, unde se trata după operaţia de hematom cerebral efectuată la începutul lunii noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel