Răsturnare de situație în cazul dispariției Luizei: Mama sa, Monica Melencu, a REFUZAT prelevarea de probe biologice. Ce va face astăzi DIICOT

Organele de poliție judiciară au obținut mandat pentru prelevarea de probe biologice de la Monica Melencu, mama Luizei Melencu, după ce aceasta a refuzat.

Tribunalul București a încuviințat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism prelevarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu, după ce aceasta refuzat. În cursul zilei de astăzi organele de poliție judiciară vor merge din nou la domiciliul Monicăi Melencu pentru a preleva problele biologice, în ruma obținerii mandatului.

Procurorii au anunțat la începutul lunii august că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie, și a ars-o în același butoi ca și pe Alexandra, a pus fragmentele de oase și cenușa într-un sac și l-a aruncat pe câmp.

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.

Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Mama Luizei Melencu s-a declarat în repetate rânduri convinsă că fiica ei este în viață și nu crede în varianta anchetatorilor. „Atât timp cât nu avem un răspuns oficial, eu cred că ea trăiește”, a declarat recent Monica Melencu pentru un post de televiziune. 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy