RĂSTURNARE de situație în cazul atacului terorist de la Viena. Ce au descoperit anchetatorii pe filmări

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
terorist Viena
terorist Viena

Tânărul de 30 de ani, autorul atacului terorist din Viena, produs luni, în care au fost ucişi patru oameni, a acţionat singur, arată mai multe imagini filmate de martori cu telefoanele și analizate de anchetatori.

În plus, individul a încercat să cumpere muniții din Slovacia, a transmis poliția, potrivit Reuters. “Poliţia slovacă a fost informată în timpul verii că suspecţi din Austria au încercat să cumpere muniţii din Slovacia. Oricum, ei nu au reuşit să facă această achiziţie”, a scris pe Facebook directoratul poliţiei din Bratislava.  Însă armele care au fost folosite în atacurile din Viena – un pistol şi o mitralieră – nu erau din Slovacia, adaugă comunicatul.

Nehammer a confirmat că Biroul austriac pentru protecţia Constituţiei şi combaterea terorismului (BVT), responsabil cu securitatea internă şi contraspionajul, a fost informat de partea slovacă în iulie cu privire la faptul că Kujtim Fejzulai, care a ucis patru persoane şi a rănit alte 20 luni seara în centrul Vienei, într-o rafală de focuri de armă, încercase că cumpere muniţii în Slovacia.

"Se pare că ceva a funcţionat greşit în paşii de comunicare ce au urmat", a declarat Nehammer în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorul atacului jihadist, condamnat la închisoare anul trecut



El a anunţat că va fi înfiinţată o comisie în această problemă, precum şi asupra aceleia că Fejzulai a fost eliberat mai devreme din închisoare.

Fejzulai fusese condamnat la 22 de luni de închisoare anul trecut, după ce încercase să se alăture combatanţilor islamişti în Siria. El a fost eliberat condiţionat în decembrie şi a participat la un program de deradicalizare.

Potrivit ministrului austriac, o înregistrare video confirmă că Kujtim Fejzulai a acţionat singur în timpul atacului de la Viena.

Kujtim Fejzulai a ucis patru persoane şi a rănit peste 20, luni seara, într-un atac armat în capitala austriacă, înainte ca poliţia austriacă să-l împuşte mortal, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel