Răstunare de situaţie în cazul accidentului aviatic în care au murit 132 de oameni. Avionul ar fi fost prăbuşit intenţionat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Datele de zbor sugerează că cineva din cabină a împins Boeing 737-800 în coborâre aproape verticală, conform unei evaluări preliminare efectuate în SUA. 

În tragedie şi-au pierdut viaţa toţi pasagerii aflaţi la bord, în număr de 132

Datele de zbor indică faptul că cineva din cabina de pilotaj a prăbuşit în mod intenţionat cursa companiei China Eastern, potrivit unei evaluarări preliminare a oficialilor americani. 

Boeing 737-800 zbura la mare altitudine când a coborât brusc într-un unghi aproape vertical. Manevra inexplcabilă a dus la accident, aeronava lovindu-se violent de versantul unui munte la o viteză extremă.

Răstunare de situaţie în cazul accidentului aviatic în care au murit 132 de oameni. Avionul ar fi fost prăbuşit intenţionat

 

Datele culese din cutia neagră recuperată din accident sugerează că cine se afla la manşă a împins avionul în coborârea fatală, relatează The Wall Street Journal.

„Avionul a făcut ceea ce i-a spus să facă cineva din cabina de pilotaj”, a declarat un oficial american, membru al echipei de evaluare.

De asemenea, la baza evaluării oficialilor americani stau rapoartele autorităţilor chineze, care conduc ancheta, până acum nu au semnalat nicio problemă mecanică sau de control al aparatului de zbor implicat în catastrofa din 21 martie din sudul Chinei.

„Orice speculaţie neoficială poate interfera cu investigarea accidentului şi poate afecta progresul real al industriei globale de transport aerian”, a declarat compania aeriană China Eastern, titrează Mediafax. 

Autorităţile chineze nu au indicat omologilor lor americani când ar putea comunica public determinările lor oficiale din anchetă, astfel că varianta colegilor din SUA nu poate fi confirmată momentan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel